Sukobila se policija i prosvjednici, privedeno 12 osoba!

Facebook stranica "Otpor sistemu" pozvala je na prosvjede koji su se u subotu održali u Zagrebu, Osijeku i Rijeci.

15.2.2014.
9:54
VOYO logo

Na trgu bana Jelačića prosvjedovale su dvije skupine protiv Vlade. Oko Manduševca su se okupili građani koji su dali podršku prosvjednicima u BiH.

"Visoka stopa nezaposlenosti prije svega mladih, uništavanje tvornica pretvorbom i privatizacijom - to je bila legitimna pljačka. Sram ih može biti, sve Vlade su bile nenarodne. I HDZ i SDP, sve te političke stranke su nenarodne. Oni su foteljaši, oni samo misle na sebe, nije ih briga za narod", rekla je jedna prosvjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ih zaustavila na putu prema Markovom trgu

Dio prosvjednika predvođenih navijačima krenulo je Radićevom ulicom prema Markovom trgu uzvikujući desničarske parole i bacajući petarde. No, kod Kamenitih vrata ih je policija zaustavila te su prosvjednici odustali od odlaska pred zgradu Vlade.

Nakon blokade na Markovom trgu prosvjednici su otišli svoje nezadovoljstvo izraziti i pred sjedište SDP-a. Tražili su ostavku ministra Linića i vikali 'Lopovi, lopovi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je nakon verbalnog sukoba privela 12 prosvjednika, od kojih je jedan i fizički napao službenu osobu.

U Rijeci mirno

Stotinjak ljudi mirno je prošetalo riječkim Korzom. Transparentima su poručili ministru financija Slavku Liniću da ode, a smatraju i da cijela Vlada treba odstupiti jer nije u stanju građanima osigurati normalan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na Facebook stranici "Otpor sistemu! (Rušimo Vladu)" stoji kako su prosvjedi "rat s korumpiranom Vladom".

"Hrvatice i Hrvati, vrijeme je da se izvrši udar na ovu vlast, zar ćete vječno blejati po Facebooku i ništa ne činiti?", pišu pokretači grupe u predstavljanju prosvjeda te dodaju pitanje "Hoćete li dopustiti da vaša djeca ili unuci budu gladni kruha".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema smisla boriti se preko tipkovnice'

"Moramo izboriti konačnu pobjedu hrvatskog naroda nad izdajicama i lopovima koji nam oduzimaju zadnji pedalj zemlje, zadnju kunu iz džepa", pišu organizatori prosvjeda u oštrom pozivu na demonstracije protiv Vlade i dodaju kako se "nema smisla boriti se preko tipkovnice".

"Idemo na ulice boriti se ili ćemo živjeti na ulici", pišu organizatori prosvjeda. Facebook stranicu grupe koja organizira prosvjed uređuje osoba pod nadimkom Dmitar Zvonimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo