PROŠIRUJE SE ISTRAGA PROTIV JOSIPE RIMAC: / Istražitelji imaju neka nova saznanja, PNUSKOK objavio za što ju još terete

Image
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Rimac i osumnjičeni suradnici uhićeni su u velikoj akciji krajem svibnja, a 30. 5. policija i Uskok objavili su za što ih terete.

26.8.2020.
18:48
Dalibor Urukalović/Pixsell
VOYO logo

Policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je USKOK-u posebno izvješće s novim saznanjima u slučaju smijenjene tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac i ostalih osumnjičenih u istrazi afere Vjetroelektrane.

"U nastavku kriminalističkog istraživanja o kojem smo izvijestili 30. svibnja 2020. godine, "PNUSKOK kazneno prijavio 13 osoba za gospodarski kriminalitet". Naime, temeljem činjenica do kojih se došlo u nastavku kriminalističkog istraživanja provedenog u koordinaciji s USKOK-om, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je I.-osumnjičena 40-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena djela Trgovanje utjecajem iz čl. 295. st. 2. KZ-a i Poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. u vezi čl. 37. KZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je utvrđeno da su II.-osumnjičeni 55-godišnjak i III.-osumnjičeni 35-godišnjak počinili kazneno djelo Davanje mita za trgovanje utjecajem iz čl. 296. st. 1. KZ-a, da su 42-godišnjak, 38-godišnjak, 36-godišnjak i 48-godišnjak počinili kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. KZ-a., dok su 34-godišnjak i 65-godišnjak, počinili kazneno djelo Poticanje na trgovanje utjecajem iz čl. 295. st. 1. u vezi čl. 37. KZ-a u odnosu na I. osumnjičenu osobu", stoji u priopćenju.

Rimac i osumnjičeni suradnici uhićeni su u velikoj akciji krajem svibnja, a 30. 5. policija i Uskok objavili su za što ih terete. Josipa Rimac je prvoosumnjičena, a policija i Uskok sumnjaju da je primila 45 tisuća mita. Osim Rimac su osumnjičeni Milenko Bašić, Dragan Stipić, Krunoslav Jakupčić, Ivan Melvan, Tomislav Jureković, Ante Sladić, Josip Ravlić,Marinko Tokmačija, Ružica Njavro, Nataša Turbić, Nikola Lapčić i Ana Mandac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RIMAC NOĆ PROVELA U PRITVORU, DANAS IDE PRED SUCA: /

Na slobodu pušteni Ravlić i Jakupčić, poznato što im se stavlja na teret

Image
RIMAC NOĆ PROVELA U PRITVORU, DANAS IDE PRED SUCA: /

Na slobodu pušteni Ravlić i Jakupčić, poznato što im se stavlja na teret

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo