Propisani joj xanaxi, a za sud u Imotskom je ovisnica

1.8.2010.
19:21
VOYO logo

Naime, ponižena i šokirana turistkinja prepričala je novinarima Slobodne Dalmacije kako je stigla na ljetovanje kao požrtvovna kućanica koja skrbi o invalidnom 21-godišnjem sinu, a Hrvatsku napušta etiketirana kao narkomanka. U četvrtak joj je, naime, na Prekršajnom sudu u Imotskom izrečena obvezna mjera liječenja od ovisnosti jer uza se nije imala liječničku potvrdu za 8 tabletica xanaxa!

Mirjana i Eva prepričale su 'avanturu' koja je trajala punih sedam sati nakon što su izdvojene iz kolone vozila na izlaznoj graničnoj kontroli u Vinjanima Donjim, na putu prema Sovićima, kako bi im carinici pregledali prtljagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenule smo na izlet i možda kupiti šteku Eva slim cigareta, koje naša Eva toliko voli. Policija nam je iz čista mira naredila da se parkiramo sa strane i tada je uslijedilo poniženje našeg života. Rekla sam da nemamo ništa prijaviti, no uzeli su nam torbice i istresli ih na stol. Meni su pronašli kutiju lexaurina i oduzeli ih dok ne donesem liječničku potvrdu da su mi izdane na recept, a Evi su pronašli 8 tabletica od 0,25 mg xanaxa. Zbog toga smo dva i pol sata provele na granici, gledale kako prolaze rijeke automobila bez zaustavljanja", ispričala je Mirjana.

'Sedam sati bez jesti, bez piti, bez pušiti'

Uslijedila su dva sata provedena u PP Imotski, gdje su poput kriminalki privedene uz policijsku pratnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sedam sati bez jesti, bez piti, bez pušiti. Strašan stres, katastrofa!", nadovezala se Eva, koju je krajnje neugodna situacija dovela do ruba kolapsa.

Gospođe tvrde da je Eva ispitana bez sudskog tumača i bez konzularnog predstavnika kako u policiji, tako i na Prekršajnom sudu, a zapisnik presude je potpisala na sebi stranom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako malo sam razumjela, policajci nisu ništa govorili, ne znam što sam potpisivala i u sudnici sam bila sama, čak bez Mirjane", ispričala je Čehinja, susprežući suze i uporno ponavljajući 'Ja, narkomanka?'.

Policajac nam se cinično smijao

Mirjana kaže i da im se policajac prezimena Grbavac cijelo vrijeme 'cinično smijao' kad su mu pokušale objasniti da su im tablete propisane za smirenje i da ih uzimaju tek povremeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitao je hoćemo li zvati konzulat ili idemo pred suca. Na moje protupitanje koliko ćemo čekati na nekoga iz konzulata, odgovorio mi je: 'Možda sat, možda pet, a možda i do jutra, meni se nikamo ne žuri'. Nevjerojatno! Eva se tresla i plakala, a ruke su joj bile hladne kao led. Navečer nije mogla ni zaspati jer su joj tablete zaplijenjene", kazala je Mirjana.

Kada je napokon oko 16 sati Eva privedena sutkinji Ankici Karoglan u Imotskom, kućanica je uspjela objasniti da ima od rođenja teško hendikepiranog sina u invalidskim kolicima zbog čijeg je zdravlja deprimirana, zbog čega joj je u Češkoj propisan xanax kako bi mogla uvečer zaspati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi se vratiti u Hrvatsku

Zbog lošeg imovnog stanja sutkinja je odredila da Evu neće novčano kazniti, uz napomenu da je raspon kazne od 5000 do 15.000 kuna, pa joj je određena obavezna mjera liječenja od ovisnosti u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi, i to u trajanju od 3 mjeseca, piše Slobodna Dalmacija.

Putna isprava joj je vraćena tek nakon što je u pratnji policije otišla u banku uplatiti 100 kuna za državni proračun na ime troška sudskog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čehinja koja je sedam godina bila vjerna gošća, i koja nikad nije ljetovala drugdje osim u Dalmaciji, najvjerojatnije se neće vratiti na našu obalu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo