PROPALI PREGOVORI, SDP I MOŽEMO! ODVOJENO NA IZBORE: / Padaju optužbe; 'Ne želimo kobasičarsku koaliciju'

Image
Foto: Pixsell

Iz SDP-a kažu da će predstaviti svog kandidata za gradonačelnika Zagreba do 7. siječnja

23.12.2020.
21:35
Pixsell
VOYO logo

Definitivno su propali pregovori između platforme Možemo! i SDP-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu. Ove stranke neće imati zajedničke liste, niti će u bitku protiv aktualnog gradonačelnika Milana Bandića izaći sa zajedničkim kandidatom, doznaje Jutarnji,

Kako neslužbeno doznaje Večernji, od sudionika Možemo!, na čiju se odluku defacto i čekalo, zajedno sa svojim partnerima smatraju kako je bolje da se na izbore ide u dva ili više blokova, a ne u nekoj "kobasičarskoj koaliciji" s listom za skupštinu. U SDP-u kažu da je odluka Možemo! legitimna, da ih oni na suradnju neće moliti i da će oni čim prije krenuti u kampanju i na izbore izaći s vlastitim kandidatom za gradonačelnika. Poručuju da je sad odgovornost na Možemo! ostane li Milan Bandić gradonačelnik te ističu kako Možemo! nije jedini motiv rušenje Bandića, već i da idu kontra SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Došli su sa stajalištem da idu sami'

"Pregovori su definitivno propali zbog ultimatuma Možemo!. Došli su s unaprijed definiranim stajalištem da idu sami na izbore i pored njih još dva bloka. Za SDP to znači da ćemo na svoju listu pozvati Glas i ostale oporbene stranke ljevice i centra, a imat ćemo i svog kandidata za gradonačelnika", rekao je pak za Jutarnji jedan od SDP-ovaca i navodi da će njegova stranka do 7. siječnja objaviti ime svojeg kandidata ili kandidatkinje za gradonačelnika(ću) Zagreba.

U redovima platforme Možemo tvrde da nije baš tako, a iz razgovora s njima definitivno proizlazi kako oni i SDP-ovci ne iščitavaju rezultate ankete na isti način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dva bloka su ostvaria najbolju sinergiju'

"Ne bih dramatično rekla da su pregovori propali. Ako idemo u veliku bitku, one trebamo imati dobru strategiju. SDP je išao sa stavom da imamo zajedničku listu ili ništa. Ne bih rekla da anketa ide baš u tome pravcu. Kada se išlo na izbore 2000. godine dva bloka su napravila najbolju sinergiju", kaže jedna od članica platforme Možemo!

Potvrđuje da su tri bloka su bila jedna od varijanti koje je predlagala platforma Možemo! - U SDP-u su prebacili balun u naš teren, ali su došli su s idejom da kao stranka slično kotiraju kod birača kao i mi - kaže osoba iz Tomaševićeva bloka i otkriva kako njima nije bio u redu ni stav SDP-a da imaju jednu listu, a deset ulaznih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo