Lijepa priča iz UNEŠIĆA / Pronašli smo radnicu koja je prvu plaću dobila u 64. godini: 'Potrošila sam je na garderobu'

Općina Unešić je preko Europskog socijalnog fonda nabavila novac za zapošljavanje 20 žena

22.12.2018.
10:35
VOYO logo

Biti konkurentan na tržištu rada nije lako. Još je teže ako imate više od 50 godina. Zato je općina Unešić preko Europskog socijalnog fonda nabavila novac za zapošljavanje 20 žena koje skrbe za starije i nemoćne.

Među njima je i Karmela Nakić kojoj je to prvi posao u 64. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli život Karmela Nakić čisti, kuha i brine se za sve kućanske poslove. No, tek je posljednja tri mjeseca za to i plaćena. U svojoj 64. godini dobila je prvi posao i sada pomaže starijima i nemoćnima u općini Unešić.

"Ne gledam ni je li subota ili nedjelja. Ako treba, ja sam tu. Ja radim ono što im treba", kazala nam je Karmela Nakić koja je zaposlena u projektu "Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilazi sedam korisnika

Svaki dan kreće na posao pješice po selima i obilazi sedam korisnika kojima je potrebna pomoć. Nekima je Karmela jedina osoba u danu s kojom popričaju. "Super je žena. Pomaže ne samo meni nego i drugim ženama koje su same", kazala je korisnica Kata Nakić.

Općina Unešić iz europskih fondova dobila je 3 milijuna i 300 tisuća kuna za projekt zapošljavanja žena koje na tržištu rada teže nalaze zaposlenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo kroz ovaj projekt, koji se 100 posto finacira iz europskog socijalnog fonda, zaposlili 20 žena. Imamo 16 naselja i želimo smo da budu pokriveni svi korisnici kojim je potrebna pomoć, a  ukupno je 120 korisnika", kazala je Ankica  Slavica, voditeljica projekta "Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori". 

Zadovoljni su krajnji korisnici, ali i zaposlene žene. "Da sam barem prije započela, mogla sam imati dugi radni staž", kaže Karmela Nakić. Staž nije velik, ali prvu plaća u iznosu od 2 750 kuna, Karmela je potrošila na sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrošila sam na svoju garderobu"

"Manje-više potrošila sam na svoju garderobu jer me nitko dosad nije pitao imam li ili nemam", kaže Nakić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karmela je i prije pomagala starijim susjedima. Sada radi to isto, uz razliku što ima posao, plaću, a stigla je i božićnica. Dovoljno za osmijeh na licu.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo