KIŠA, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA / Izdana upozorenja zbog iznimno niskih temperatura: Meteorolog najavio pravu promjenu vremena

Danas će u cijeloj zemlji biti pretežno vedro, a u unutrašnjosti je lokalno moguća kratkotrajna magla

20.3.2024.
5:56
VOYO logo

Danas smo u polju visokog tlaka zraka. Tako će prvi dan proljeća biti vedriji i sunčaniji, ali nam prolazno po visini stiže hladniji zrak sa sjevera pa će jutro biti hladno osobito u unutrašnjosti, gdje će većinom biti slabog mraza. Jutarnja temperatura od -4 do 1 °C, na moru između 6 i 9 °C, ali će se uz vjetar činiti hladnije. Puhat će slaba do umjerena, na udare i jaka bura koja slabi prema sredini dana. U cijeloj zemlji pretežno vedro, a u unutrašnjosti je lokalno moguća kratkotrajna magla.

DHMZ je izdao žuta upozorenja zbog iznimno niskih temperatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, a malo visokih oblaka neće pokvariti dojam sunčanog proljetnog dana. Bit će ugodnije nego danas - temperatura oko 15 °C uz slab južni i jugozapadni vjetar. U Slavoniji, Baranji i Srijemu slično - sunčano uz uglavnom slab vjetar. I ovdje temperatura nekoliko stupnjeva viša nego danas - svuda do 14 ili 15 °C.

U Dalmaciji sunčano, vedro i mirnije. Puhat će slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura ovdje slična današnjoj, u zaleđu i malo viša - između 17 i 19 °C. Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, a na nebu će biti tek pokoji visoki oblak. Na Kvarneru slab do umjeren jugozapadnjak, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Duž obale temperatura bez veće promjene, ali će zato u gorju biti i nekoliko stupnjeva više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO NAS ČEKA ZA USKRS? /

Hoće li biti snijega? Teško je prognozirati, ali jedno nam sigurno stiže noćas

Image
ŠTO NAS ČEKA ZA USKRS? /

Hoće li biti snijega? Teško je prognozirati, ali jedno nam sigurno stiže noćas

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu promjenjivo, ali do nedjelje iznimno toplo za doba godine, danju nerijetko oko 20 °C. Više oblaka u petak, ali tek prolazno uz manju količinu kiše. Vikend počinje maglom, ali prava promjena vremena i jače naoblačenje slijedi krajem tjedna i u noći na ponedjeljak uz češću, na zapadu moguće i obilniju oborinu, a u najvišem gorju može biti malo susnježice i snijega. Pritom, uz okretanje na sjeverni vjetar osjetno hladnije, no bit će to oko prosječnih vrijednosti za ožujak.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu barem djelomice sunčano sve do nedjelje, a potom više oblaka i izraženija kišna epizoda, moguće i pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu. Puhat će slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, u petak ujutro i bura, a za vikend umjereno i jako, na udare i olujno jugo koje slabi u noći na ponedjeljak. Ostaje iznadprosječno toplo, tek početkom novog tjedna moguće koji stupanj manje, ali više o tome u idućim danima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo