optužba za optužbom / Progovorio bez zadrške: Evo koje je sve optužbe Zdravko Mamić iznio u dvosatnom obraćanju medijima

Tvrdi da je davao milijunske iznose osječkim sucima, ali i da je mito od njega primio i šef Vrhovnog suda

16.3.2021.
20:00
VOYO logo

Dva je sata bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić u Mostaru iznosio optužbu za optužbom upravo na račun onih koji su i presudili da zbog izvlačenja novca iz Dinama on i njegov brat moraju u zatvor.

Tvrdi da je davao milijunske iznose osječkim sucima, ali i da je mito od njega primio i šef Vrhovnog suda. Ako će u zatvor kaže - to neće biti hrvatski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ukoliko dođe do zatvorske kazno onda ja ovdje izjavljujem da ću je služiti u Bosni i Hercegovini'', kazao je Mamić.

Image
moraju na izdržavanje kazne /

Nakon pravomoćne presude: Mamićev odvjetnik Miljević za Direkt najavio ustavnu tužbu!

Image
moraju na izdržavanje kazne /

Nakon pravomoćne presude: Mamićev odvjetnik Miljević za Direkt najavio ustavnu tužbu!

Ona je, kaže, njegova prva domovina i zato sebe ne smatra bjegunac od pravosuđa. Izlaganje pred novinarima nastavio je pričom o Dinamu. Zahvalio se svima i zamolio upravu da mu naprave, kako je rekao, jednu ljubav.

''Da na današnji dan naprave inventuru jer to bi bila najveća hvala braći Mamić'', rekaom je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrače je zamolio da se ujedine u zajedništvu i uputio im emotivnu poruku.

''Dinamo mora ove godine biti prvak da bi opstao i to mora svaki igrač i svaki trener koji nešto odlučuje u dinamovom aparatu i svaki zaposlenik s time zaspat i s time probudit. Dinamo mora bit ove godine prvak, da nikad više ne bude, ove godine mora bit prvak'', izjavio je Mamić.

Na red je potom došao sudski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam novce, ako ćemo onako kako je postavljena optužnica i presuda, neovlašteno iznio iz Dinama preko poznatih ljudi koji se zovu Luka Modrić i Dejan Lovren koji su za tu priliku otvorili račune u poslovnim bankama Hrvatske i koji su na svoje vlastite račune priminili te iznose koji se stvaljaju meni u presudi. Pouzdano znam da jedan od njih, konkretno Luka Modrić, i danas ima nekoliko milijuna eura na tom računu. Ako braća Mamić moraju vratit novac onda ga mora vratit i državni proračun, onda ga mora vratit i Lovren i Luka Modrić. Inače, da ne bi bilo zabune ja Lovrenu I Modriću želim isto što i mojim kćerima'', rekao je.

A onda se se okrenuo glavnoj meti - pravosuđu.

''Uskoku i svim institucijama RH da je Đuro Sessa kriminalac i da sam mu ja, osobno, donosio novac u kancelariju kao predsjedniku suda da bi mijenjao već donesene presude ili utjecao na sudske postupke u toku'', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim predsjednika Vrhovnog suda prozvao je i suca županijskog suda u Osijeku.

''Pa osim toga što su od mene tražili novac i ukupno sam mu ja dao preko 500 000 eura i imam za to dokaze, koje je on trebao podijeliti sa sucem Krušlinom i sa sucem Antom Kvesićem koji je bio član vijeća u drugom ovom postupku protiv mene. Samo da vam kažem, za sada, samo jednom članu državnog službenog vijeća koji se zove Nedjeljko Boban, a u ovom trenutku je on sudac viskog prekršajnog suda u Zagrebu, Nedjeljko Boban koji je od mene uzeo 80 000 eura za Vekića'', izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i da su ga suci reketarili, da im je plaćao ljetovanja u najskupljim hotelima, navodi gdje i kada. Sa sucima se upoznao, kaže, na njihovo traženje.

''Pa ja vas pitam koje je to sudstvo gdje netko hoda po Dubaiju , gdje hoda po susjednoj državi sa čovjekom koji je kriminalac, koji je progonjen, čovjeku dolaze u tuđe vikendice, nepozvan. Dolazi na utakmice. Da vas malo nasmijavam: taj Krušlin dolazi na stadion Dinama sad kad sam ja tu. On je i dalje gost Dinama i taj Vekić. I pjevaju na mom radnom mjestu, u Dinamovom plavom salonu pjevaju: ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je i predsjednika Zorana Milanovića koji više ne želi Sessu na čelu vrhovnog suda.

''Zna da mora nešto napraviti. I sada hoće iskoristiti svoje ustavno pravo da nametne jednog časnog kandidata jer za gospođu Đurđević sigurno nitko neće reć da je kriminalka i da je lopov'', izjavio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što je ispričao danas, tvrdi, DORH-u je poslao još početkom listopada prošle godine. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo