PROFESORICA POZVALA NA JAVNI LINČ UČENIKA KOJI SU NAPALI FRANJU DRAGIČEVIĆA: / 'Ometanje nastave mora biti kazneno djelo. Amen'

Image
Foto: Pixsell

Profesorica pozvala na 'javni linč' dvojice učenika koji su kredom gađali nastavnika Franju Dragičevića

11.12.2018.
8:53
Pixsell
VOYO logo

Jučer je profesorica engleskog Bernarda Jug, koja živi u malom mjestu pokraj Virovitice, na žestok način na svom Facebook profilu pozvala na "javni linč" dvojice "neodgojenih" učenika koji su kredom gađali nastavnika Franju Dragičevića i toliko ga isprovocirali da je fizički nasrnuo na njih te tako pokrenuo lavinu reakcija, solidariziranja mnogih nastavnika i propitivanje sigurnosti školskog sustava.

"ZAMIŠLJAM NAROD koji bi se pred kućom ovo dvoje neodgojenih učenika skupio i tim roditeljima nasapunao tu zlu nesavjest! I natjerali ih da se oni ispričaju profesoru te da oni zahtijevaju povlačenje ikakvih sankcija za profesora! Saznajmo imena tih ljudi i idemo u akciju! Ako može biti javni linč na profesora, onda može biti i na zlostavljače!", napisala je Jug na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NASTAVNICI SE SOLIDARIZIRALI S PROFESOROM FRANJOM: /

Na Facebooku dijele vlastita strašna iskustva s učenicima

Image
NASTAVNICI SE SOLIDARIZIRALI S PROFESOROM FRANJOM: /

Na Facebooku dijele vlastita strašna iskustva s učenicima

Traži objavljivanje imena i kriminaliziranje ometanja nastave

Nakon toga, u nekoliko vrlo oštrih objava, pozvala je na javno objavljivanje imena učenika koji su napali Franju Dragičevića i njihovih roditelja te izrazila svoj radikalni stav prema kojemu bi ometanje i sabotiranje nastave trebalo biti kriminalizirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ometanje i sabotiranje nastave mora biti kazneno djelo. Amen", napisala je Jug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavnici.org ogradili se od Bernardinih stavova

Od ekstremnih stavova Bernarde Jug, koja inače ima i svoju javnu Facebook stranicu "Bernarda Jug - Vrijeme je da mlakost zamijenimo žarom" s ciljevima "buđenje hrvatskoga naroda" i "poučavanje pojedinca kako biti odgovoran i slobodan čovjek", jučer se ogradila mreža Nastavnici.org.

"Mreža nastavnici.org na ovaj se način ograđuje od medijskih istupa učiteljice Bernarde Jug, koja na svojoj javnoj stranici 'Bernarda Jug – Vrijeme je da mlakost zamijenimo žarom' poziva na linč. Riječ je o pozivu na linč učenika koji su napali nastavnika Franju Dragičevića. Obje su se nastavničke grupe, nastavnici.org i Školska zbornica, u više navrata ogradile od govora mržnje Bernarde Jug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog skupa najavljenog 15. prosinca 2018., između ostaloga, osuđuje govor mržnje i svaki oblik nasilja. Ovim putem obavještavamo medije i javnost da osobe poput Bernarde Jug nisu dio nas i ne dopuštamo poistovjećivanje sa zlonamjernim pojedincima. Također, smatramo da je nužna reakcija dječje pravobraniteljice i nadležnih institucija", napisali su na svojoj internetskoj stranici Nastavnici.org.

Već poznata prema žestokim kritikama

Bernarda Jug je već poznata po svojim žestokim kritikama vlasti, o čemu je u travnju ove godine izvijestio internetski portal Virovitica.net. Snimila je video u kojemu je kritičku oštricu usmjerila na političare "koji izdajnički djeluju", Crkvu, korumpirano školstvo i udruge civilnog društva: "Što više udruga, to bolesnije društvo!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad doživim korupciju u školstvu prilikom zapošljavanja, a to stalno doživljavam, odmah odem ravnateljici. 'Šta se dogodilo, zašto ja nisam dobila taj posao?', 'Joj, oprosti Bernarda, politika me stisla, nisam ništa mogla'", prenosi Bernardine riječi portal Virovitica.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo