PROFESORICA INFORMATIKE ZGROŽENA: / 'Ostavite djecu koja ne izabiru vjeronauk na miru, i držite se svoga pakla!'

Profesorica matematike s dugogodišnjim stažom, Kaja Šegvić, za 100posto je napisala svoje iskustvo o radu u hrvatskom školstvu. U osnovnim je školama predavala informatiku i matematiku.

10.3.2017.
19:49
VOYO logo

Šegvić se osvrće na činjenicu da su informatika, kao i vjeronauk, izborni predmeti, te govori o razlikama u stavovima kada je riječ o tim predmetima. Razljutili su ju letci koje profesori vjeronauka lijepe po cijeloj školi, ali i stav učenika koji pohađaju vjeronauk prema onim učenicima koji ga ne pohađaju.

'Rekli su im da su grešne i da će završiti u paklu'

'Bila sam svjedokinjom kako su se djeca iz razreda jedne osnovne škole, tijekom mog izbornog sata iz informatike, dok su radila za računalima, obrušila na dvije curice iz razreda koje jedine nisu išle na vjeronauk. Napali su ih da su rođene grešne i da ako se ne pokaju, da će i oni i njihovi roditelji završiti u paklu – jer da su to oni naučili u školi', kaže Šegvić i dodaje da je kao profesorica uspjela zaustaviti daljnje napade, ali samo na tom satu. Zato se pita kakvi se sve verbalni i drugi napadi događaju tijekom ostalih sati jednog školskog dana i izvan njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotnu je situaciju, kaže Šegvić, teško zamisliti, onu u kojoj bi razred napao učenike koji ne pohađaju sate informatike.

'Mičite svoje bahato zalijepljene oglase o otajstvima sa školskih oglasnih ploča!'

'I ovim putem poručujem svih drznicima koji su se naselili u školama, gdje im nije mjesto: ne zanimaju me vaše kateheze! Ne zanima ni vas je li moj bog Bog ljubavi, ili se do njega stiže vašim putem, putem straha od koječega! Ne želim znati vašu definiciju Božje objave! Pogotovo poslije velikog školskog odmora, dok djeca još probavljaju pecivo kupljeno ispred škole! Mičite svoje bahato zalijepljene oglase o otajstvima sa školskih oglasnih ploča, vi zastrašivači male djece! I ostavite djecu koja ne izabiru vjeronauk za svoj izborni predmet više na miru! Držite se vi svoga pakla, a škole ostavite onima koji žele razmišljati svojom glavom, a ne vašom', rekla je i dodala da je zbog takvih situacija dala otkaz na poslu, piše 100 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo