Tko je lažnjak na Braču? /

Profesor informatike osumnjičen za lažiranje diplome šokiran: 'Pa valjda bih odmah dobio otkaz!'

Image
Foto: Thinkstock/Arhiva

Već nekoliko dana Bol na Braču bruji o srednjoškolskom profesoru s lažnom diplomom

3.2.2019.
8:25
Thinkstock/Arhiva
VOYO logo

Nakon informacije iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, kako je jedna od tri nevažeće diplome izdane na zagrebačkom Filozofskom fakultetu "aktivna" na otoku Braču, u srednjoj školi, metodom eliminacije otočani su brzo doznali tko je – lažnjak: profesor infomatike i računarstva u Srednjoj školi Bol.

"Vi ste mi prvi glas o tome da imam lažnu diplomu. Pa, da je imam, valjda bih odmah dobio izvanredni otkaz, valjda bi me netko obavijestio, udaljio s nastave, a mene sada čekaju još dva školska sata", šokirano je rekao 31-godišnjak za Slobodnu Dalmaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od studenog prošle godine radim u školi na određeno vrijeme, na zamjeni sam. Nemam punu satnicu, a učenicima predajem informatiku i računarstvo. Završio sam računarstvo na splitskom FESB-u, diplomirao 2013. i postao magistar, zatim sam na zagrebačkom Filozofskom fakultetu upisao informatičko-nastavnički smjer te sam 2016. godine dobio i tu diplomu profesora", pojasnio je mladi Bračanin. 

Tvrdi da je sve lako dokazivo jer ima indeks, dvije godine je izvanredno polagao pedagoške predmete, ima uplatnice kojima je plaćao studij, tiskanice za prijavu predmeta... sve kako bi 2016. stekao zvanje profesora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Srednje škole Bol Sani Bodlović kaže: 

"Nažalost, ništa vam konkretno ne mogu reći sve dok ne dobijem službenu obavijest iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Po njihovim uputama smo i krenuli s provjerama diploma, čak i nešto ranije od predloženog roka."

No, kako je doznala Slobodna, prema anonimnoj prijavi krenulo se u provjeru diplome  tek zaposlenog profesora informatike i računarstva koji je došao u školu odraditi zamjenu.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja upućuju na ravnatelje škola koji su nadležni za provjeru krivotvorenih diploma, a varalice će se ionako razotkriti same. Ako su u natječajnom postupku za posao priložili lažnu dokumentaciju – prestaje im služba izvanrednim otkazom ugovora o radu. Sad samo treba pričekati tko će od profesora Srednje škole Bol – dobiti otkaz. Nakon toga slijedi i prijava DORH-u, kako je i najavila ministrica Blaženka Divjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo