ISTRAGA U TIJEKU / Procurili detalji o nestanku novca u Metkoviću: 'Prevaru u banci razotkrila iznenadna kontrola'

Iz policije ističu kako nije riječ o klasičnoj' pljački, već o financijskim transakcijama pa bi istraga mogla potrajati

24.4.2019.
19:11
VOYO logo

Iz dubrovačko-neretvanske policije ne odaju previše informacija, već samo poručuju da istražuju slučaj nestanka novca iz poslovnice Raiffeisen banke u Metkoviću. No, tijekom dana ipak su postaji jasniji obrisi neobične 'pljačke' u vidu nestanka nekoliko milijuna kuna u režiji dvije bankarice, kako se neslužbeno doznaje. 

Pošto je istraga u tijeku, iz policije nisu mogli komentirati medijske napise da su dvije zaposlenice navodno pronevjerile nekoliko milijuna kuna u novcu i zlatu, a rekli su tek kako nije riječ o "klasičnoj pljački", već o "financijskim transakcijama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je policija štura u davanju detalja jer je istraga tajna, prema priopćenju iz banke dalo bi se zaključiti, kazala je naša reporterka Dragana Eterović, da je riječ o krađi gotovine iz trezora.

Prema neslužbenim informacijama dvije zaposlenice su uzimale novčane rezerve koje su se nalazile u trezoru i koje svaka poslovnica ima da bi mogla normalno funkcionirati, a taj su novac poslije ulagale u dionice i investicijske fondove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banka periodično obavlja vanjsku provjeru trezora što je informacija koju su zaposlenice imale pa su mogle navodno financijske transakcije obavljati između provjera, no iznenadila ih je jedna kontrola i tako je sve otkriveno.

Udaljene su s radnog mjesta, a istraga traje i tek kad ona završi bit će poznato koliko je novca ukradeno jer se zasad barata iznosom između pet i sedam milijuna kuna te u kojem se vremenskom razdoblju sve događalo te tko je sve i kako bi uključen, kazala je Eterović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo