Spreman i pravilnik o ponašanju /

Pripreme za Ultra ludilo: kroz Split će proći još jedan 'Split', iznajmljivači bilježe rekorde

Za osam dana u Splitu počinje Ultra ludilo. Potvrđeno je da festival ostaje u Splitu još pet godina. Pod Marjanom je već danas sve u znaku festivala

6.7.2017.
19:06
VOYO logo

Kućice su postavljene, kamioni s opremom pristižu i čini se kako će sve biti na vrijeme spremno za peto izdanje Ultra festivala. Prošle je godine Ultra u Split dovela 150 tisuća posjetitelja pa se svi ponovno nadaju dobroj zaradi.

Ante se turizmom bavi upravo od prve Ultre, a festival mu, kaže, donosi ekstraprofit jer smještaj skuplje naplaćuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijena je nešto veća, kako je uobičajeno od prve Ultre. Recimo od trideset do pedeset posto. Što se tiče broja upita moram priznati da ove godine osobno bilježim rekord", kazao nam je privatni iznajmljivač Ante Glavaš.

U hotelima je druga priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Financijski mi gubimo zbog Ultre zato što bi te sobe mogli iznajmiti i za stotinu eura više, ali to nije poanta jer Ultra ovaj grad stavlja na kartu svijeta", ističe Michael Caspar, direktor hotela.

Sve su službe spremne, a poseban je naglasak na sigurnost pa je novinarima potvrđeno i kako su u Splitu pripadnici stranih obavještajnih službi.

"Moramo biti svi svjesni da su okolnosti u svijetu takve da su strane službe prisutne svuda u svijetu. To je svijet u kojem živimo. Mi smo u kontaktima s više službi i svakako nam je u interesu da štitimo event", kazao nam je organizator Joe Bašić.

Splitski komunalci imat će pune ruke posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Mi moramo znati da u ovom trenutku u tri dana prolazi još jedan Split kroz Split, ali nama je deset mjeseci u godini sezona i mi smo potpuno pripremljeni", rekla nam je Ljubica Vrdoljak, operativna direktorica Čistoće Split.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavio je i pokušaj rješavanja problema s neprikladnim odijevanjem posjetitelja koji je proteklih dana aktualan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedećih nekoliko dana ćemo pojačano medijski izvijestiti naše mlade goste o tome kakvi su uzusi, kakav je komunalni red, kakav je pravilnik o ponašanju", tvrdi Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

Hoće li partijaneri pročitati pravilnik o ponašanju ostaje za vidjeti, ali je sigurno kako će se, kao i uvijek do sad, nezaboravno provesti u Splitu.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo