veliki dan za hrvatsku / Pripreme za svečanost 25 godina od međunarodnog priznanja: otkrivamo kako će izgledati jubilarna proslava

Jedan od važnijih datuma u povijesti države bit će obilježen nizom svečanosti

14.1.2017.
18:50
VOYO logo

U snježnoj idili Sljemena u nedjelju ujutro počet će obilježavanje 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske. Državni vrh doći će na Oltar domovine položiti vijence. No, dan ranije, vrata prema Oltaru i dalje su zatvorena, a put je još uvijek neočišćen.

Nakon što polože vijence i kod Zida boli na Mirogoju, državni vrh preselit će se u katedralu, gdje će u 10 sati zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić služiti misu za Domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad misa završi, svi će se potom spustiti prema Trgu bana Jelačića, gdje se točno u podne održava koncert pod nazivom "Moja domovina". Pripreme su u punom jeku.

Iako je grad suorganizator, gradonačelnik je malo pobrkao godinu koje se prisjećamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to primjeren način, da okupimo sve one koji su bili u Band Aidu, koji su pjevali 2002. godine pjesmu", izjavio je Milan Bandić.

Navečer se pak održava još jedan svečani koncert u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" s kojeg će se naciji obratiti kompletan državni vrh. Sve će kulminirati velikim vatrometom sa zagrebačkih fontana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanosti se nastavljaju i u ponedjeljak. Na Markovu trgu bit će održana svečana sjednica Sabora u prisutnosti kompletnog državnog vrha, ali i glavnog gosta iz inozemstva. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk pred Saborom bi trebao održati govor.

Ceremonije obilježavanja ovog važnog datuma završit će u ponedjeljak poslijepodne u Uredu predsjednice, gdje će Kolinda Grabar Kitarović podijeliti povelje zahvalnosti uglednicima, domaćim i stranim, zaslužnima za međunarodno priznanje Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo