Od sredine ožujka Hrvati ne mogu uživati u jednoj od najomiljenih stvari - kavi u kafiću. No, popuštanjem mjera Nacionalnog stožera to će uskoro biti moguće.
Ugostitelji se pripremaju na dolazak prvih gostiju i ponovnom otvaranju objekata. Oni u Zagrebu već se spremaju za prve goste. Naravno, moraju paziti da sve bude po preporukama Stožera kako ne bi došlo do širenja koronavirusa.
A one još nisu ni stigle. Upute od epidemiologa željno iščekuju.
- Kako će od ponedjeljka raditi kafići i restorani: 'Nismo dobili nikakvu pravu uputu...'
- Okus espressa nakon karantene: Talijani konačno dočekali dan kad kavu mogu popiti vani
"Nismo dobili nikakvu pravu uputu. Smatram da smo ranije trebali sve znati jer pripreme traju dosta dugo, a ovo je sve u zadnju sekundu. Mi pretpostavljamo da će razmak između stolova biti oko 2 metra, vjerujem da će naši konobari morati nositi rukavice i zaštitne maske i da će se stolovi dezinficirati, što smo radili i pred kraj našeg rada", kazao je voditelj lokala Tomo Ricov u RTL-u Danas.
S ublažavanjem mjera i Talijani su napokon dočekali i dan kada kavu mogu popiti vani. No, nakon prvotnog oduševljenja, Talijani tvrde kako to jednostavno više nije to. Ostaje za vidjeti hoće li i od ponedjeljka kad s radom počinju ugositeljski objekti, to biti to.