PROTIV NJIH SU PODNESENE STOTINE PRIJAVA / Prijetili načelniku smrću, sud im zamijenio zatvorske kazne radom za opće dobro: 'Živ i zdrav bio, nećeš dugo...'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kada su u rujnu osuđeni u obrazloženju presude je bilo navedeno da su optužbe utvrđene, da je Darko Amić višestruko osuđivana osoba za više djela, uključujući i prijetnje. Osuđivani su bili i njegovi sinovi i to uglavnom na uvjetne presude

16.12.2022.
11:35
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću žalilo se na kazne koje su izrečene Baji Amiću (31) i Darku Amiću (27) koji su osuđeni na rad za opće dobro zbog prijetnje smrću Josipu Seučeku (35), načelniku Udbine, piše Večernji list. Njih dvojica su sa svojim ocem Darkom Amićem (48) osuđeni u rujnu na Općinskom sudu u Gospiću.

Najstariji Amić dobio je sedam mjeseci zatvora, dok su njegovi sinovi dobili sedam, odnosno šest mjeseci zatvora, no zatvorske kazne su im zamijenjene radom za opće dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo u žalbi smatra da te kazne nisu adekvatne, odnosno da nisu postojale okolnosti zbog kojih bi se zatvorske kazne trebale zamijeniti radom za opće dobro. Amići su se teretili da su 20. siječnja 2022. u ugostiteljskom objektu Pink Panther u Udbini prijetili Seučeku. On je tada bio u kafiću, kada je ušao Amić sa sinovima te još nekoliko osoba. Prišao je načelniku te mu kazao: "Živ i zdrav bio, nećeš dugo!"

Više kaznenih prijava

Povod prijetnjama navodno je bio događaj koji se zbio 13. siječnja kada je u Jošanima na Krbavskom polju na D1 smrtno stradao konj, nakon što ga je udario kombi Hrvatskih šuma. Konj je bio vlasništvo Amićeve kćeri, koja je nakon toga kažnjena s 1300 kuna. Konji su se i nakon toga nastavili nesmetano šetati državnom cestom bez nadzora pa je pozvana policija i veterinarska inspekcija, a jadan konj je u pokušaju hvatanja bio omamljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su u rujnu osuđeni u obrazloženju presude je bilo navedeno da su optužbe utvrđene, da je Darko Amić višestruko osuđivana osoba za više djela, uključujući i prijetnje. Osuđivani su bili i njegovi sinovi i to uglavnom na uvjetne presude.

Mediji su pisali da je u posljednjih 10 godina protiv njih podneseno oko 100 kaznenih i prekršajnih prijava zbog držanja stoke bez nadzora, uzurpiranja zemljišta, pravljenja štete na usjevima, prijetnji i nanošenja ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EVAKUIRAJU SE I TRGOVAČKI CENTRI /

Prijetnje bombama u sudovima diljem Hrvatske, oglasio se Dobronić: 'Čini mi se da tajming nije slučajan'

Image
EVAKUIRAJU SE I TRGOVAČKI CENTRI /

Prijetnje bombama u sudovima diljem Hrvatske, oglasio se Dobronić: 'Čini mi se da tajming nije slučajan'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo