nastavlja bitku / Pričali smo s čovjekom koji je ovršio banku: 'Sljedeći korak je nova tužba'

Uspjelo mu je ono o čemu sanja 120 tisuća dužnika u švicarcima. Ovršio je banku i naplatio 150 tisuća kuna štete zbog preplaćenih kamata za kredit

23.8.2018.
19:43
VOYO logo

Vladimir Podbrežnički iz Varaždina jedan je od rijetkih u državi koji je uspio ovršiti banku. "To se dogodilo na temelju pravomoćne presude u kojoj sam tužio svoju banku koja mi je 2006. dala stambeni kredit. I nakon što je presuda postala pravoćna banka  mi nije dobrovoljno platila prema presudi pa je jedina mogućnost bila da prisilna naplata preko odvjetničkog tima", kazao je.

"Kamate su s početnih 3,88% na 6,20% istovremeno je tečaj franka porastao za cca 60 posto i to je sve uzrokovalo ogromne troškove. Tako da je trošak kredita bio 680 tisuća kuna, za dobivenih 360. I to nakon deset godina, a trebalo je biti i dulje. Ali je prijevremeno otplaćen", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovaj potez se odlučio, kako kaže, jer je bio uvjeren da je kolektivna presuda Visokog trgovačkog suda presudila da je način promjene valutne klauzule bio ništvan i da je to za njega bila vrlo dobra početna stvar. 

"Sljedeći korak je nova tužba. Utvrdilo  se i da su krediti u švicarcu nezakoniti i sada postoji mogućnosti i daljnjeg povrata novca na osnovu tečajnih razlika. Sva razlika bi trebala biti vraćena plus zatezne kamate", kazao je Podbrežnički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo