ZAGREBAČKA SKUPŠTINA /

Prgomet sjeo na 'vruću' stolicu: Otkrio nam je što će tražiti od gradonačelnika Bandića

'Moja je zadaća biti predsjednik svih zastupnika, čuvat ću njihov dignitet'

18.4.2019.
18:55
VOYO logo

Na čelo zagrebačke gradske skupštine postavljen je Drago Prgomet. Za protukandidata Milanu Bandiću na prošlim lokalnim izborima glasovali su svi iz Stranke rada i solidarnosti. I oni koji su bili protiv tvrde, bolje će voditi Skupštinu od svog prethodnika. S aktualnog su sata slane i otvorene poruke ljubavi.

Ukupno je glasovalo 46 zastupnika, deset za, šest protiv, deset se suzdržalo. Uz više glasova nego što je bilo potrebno sjeo je na mjesto predsjednika Skupštine. Za razliku od prethodnika, Prgomet slovi kao Plenkovićev čovjek, doduše, protiv kojeg nitko nije rekao ni riječi. Što ne znači da je prošlo glatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je stvoren jedan politički reket na razini države koji će HDZ kontrolirati", tvrdi TomislavTomašević iz "Zagreb je naš!".

Što se tiče gradskog zastupnika MatejaMišića iz SDP-a, imenovanje nije legitimno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što bude izabran ću mu čestitati i podržati ga u radu, ali za mene ova odluka nema legitimitet i ne mogu je podržati."

Dakle, ima se Drago Prgomet imati za što pripremati i s mnogo toga nositi.

"Ovo je časna funkcija i osjećam zadovoljstvo", kazao je Prgomet i objasnio što za njegovu liječničku karijeru znači povratak u politiku:

"Prihvatio sam to uz jasnu odluku da ću posao obavljati volonterski. Operacije i pacijente neću napustiti, mogu to odraditi kvalitetno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanu Bandiću bio je protukandidat na proteklim izborima, a sad su u koaliciji. Uz to, Bandićev načinkomunikacije i dokazano namještanje poslova i radnih mjesta nije mu sporan.

"Cilj mi je, kao predsjedniku i predstavniku HDZ-a provesti programe. Postoji nekoliko sjajnih, kao rotor, dječja bolnica... Moja je zadaća biti predsjednik svih zastupnika, čuvat ću njihov dignitet i dignitet ove Skupštine. Od gradonačelnika ću tražiti jedan korektan odnos."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo