uskoro službena kampanja / Pretkampanju već obilježili kolači: Do ponoći je zadnji rok za predaju najmanje 10 tisuća potpisa

U pretkampanji čini se najviše se raspravljalo o Kolindinoj izjavi kako bi Bandiću nosila kolače u zatvor

3.12.2019.
19:00
VOYO logo

Do ponoći svi kandidati za predsjednika Republike moraju predati najmanje 10 tisuća potpisa potpore za kandidaturu. Neki su to obavili danas, a neki čekaju očito zadnji rok. To znači da službena kampanja uskoro počinje, a čini se kako će je baš i kao u pretkampanji obilježiti torte, kolači, a možda i neke ostale  slastice. 

U Kolindinoj pratnji bio je vrh HDZ-a

S dvjesto trideset tisuća potpisa, aktualna je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i službeno predala kandidaturu za još jedan mandat. U pratnji joj je bio cijeli vrh HDZ-a i stranaka koje je podržavaju, ne i Milan Bandić, kojemu bi, završi li u zatvoru, kako je jučer rekla, nosila kolače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rekla sam ono što morat stajat u svakom demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja, punomoćnom sudskom presudom'', kazala je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

"Prošla baka s kolačima" ponovio je Miroslav Škoro, nakon što je DIP-u odnio svojih 80 tisuća potpisa i pozvao Vladu da podnese ostavku i raspusti Sabor kad Grabar Kitarović izgubi izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bandić i Kolinda imaju odnos iz interesa''

I dok predsjednica vjeruje u presumpciju Bandićeve nevinosti, Škoro tvrdi da je izjavom o kolačima ona rekla upravo suprotno.

''Meni se čini da je ona zapravo napravila presumpciju krivnje, jučer jer je njemu već poručila da će mu nositi kolače, to je jedno, čak mislim da je i vršila pritisak na pravosuđe. Treba gospođi Kitarović omogućiti da 22. prosinca postane građanka i da nosi kolače kome hoće, kao predsjednica države, mislim da to nije u redu'', izjavio je predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Zoran Milanović jedva je dočekao komentirati kolače za zagrebačkog gradonačelnika s jednom oslobađajućom nepravomoćnom presudom i jednim suđenjem u tijeku i optužnicom koja čeka suđenje.

''Marija Antoaneta se grdno zaigrala s kolačima. Opasno je to što radi Kolinda Grabar Kitarović, signal koji predsjednik šalje na taj način je 'pomilovat ću te'. To nije prijateljstvo. To je odnos iz interesa, duboko lukrativan, ne osoban. Prije toga su joj svaki puta prijatelji bili ljudi koji su imali problema s hrvatskim pravosuđem'', rekao je SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković još je jučer rekao kako vjeruje da se Grabar Kitarović  šalila rekavši da će Bandiću u zatvor nositi kolače, danas ih ipak nije htio komentirati. Kolači su tako zakuhali početak službene kampanje. Bilo ih je i u pretkampanji, a kako su izbori pred Božić, bit će ih sigurno još.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo