ODGOĐENO ROČIŠTE /

Presudili mu lonci: gradonačelnik se nije pojavio na sudu zbog operacije

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Bandiću se sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti u slučaju štandovi te ga se tereti da je sa svojim suradnicima udruzi "U ime obitelji" dao nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna

2.5.2017.
9:35
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Zagrebu odgođeno je ročište zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću jer je nakon jučerašnjeg prvomajskog dijeljenja graha otišao na operaciju bruha u Kliničku bolnicu Sveti Duh.

Naime, Bandiću se sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti u slučaju štandovi te ga se tereti da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i Zdenkom Palac, voditeljicom Tržnica Zagreb udruzi "U ime obitelji" dao nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna zbog ustupanja štandova udruzi tijekom skupljanja potpisa za referendum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još 2015. godine optužno vijeće sutkinje Tanje Pavelin Brozović odbacilo je otpužnicu protiv Bandića jer se zaključilo kako u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo kaznenog djela.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Bandić stigao u bolnicu Sveti Duh na operaciju bruha: sa sobom imao košare pune voća

>> Bandićeva 'afera štandovi' pred optužnim vijećem ipak prije lokalnih izbora

Vrhovni sud je u svibnju prošle godine prihvatio žalbu Uskoka i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

U prosincu prošle godine Vrhovni sud odbio je i Bandićevu žalbu da se iz spisa u aferi štandovi izdvoje iskazi svjedoka koje je tijekom istrage tužiteljstvo ispitalo bez nazočnosti obrane optuženika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je obrana u listopadu tražila izdvajanje navodno nezakonitih dokaza, Uskok je tvrdio da je riječ o odugovlačenju postupka. No, Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković to je odbacila ističući da je riječ o povredi prava na dobru obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo