KLUB GRADSKIH ZASTUPNIKA / Preslagivanje u Gradskoj skupštini: Bandić i HSS idu zajedno na lokalne izbore

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U zagrebačkoj Gradskoj skupštini u petak je osnovan Klub gradskih zastupnika liste grupe birača Milana Bandića i HSS-a

10.6.2016.
16:34
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Ta će suradnja doživjeti svoju krunu na zajedničkom izlasku na lokalne izbore u svibnju iduće godine, na kojima će kandidat za gradonačelnika ponovno biti Milan Bandić.  

"Evo, i mi smo se malo 'presložili' u Gradskoj skupštini, a to preslagivanje nas je dovelo do toga da od 51 zastupnika većinu danas čini 31 zastupnik, jer tu su i naši partneri iz Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ, a ne smijemo zaboraviti niti naše dugovječne partnere iz Hrvatske stranke umirovljenika", rekla je novinarima potpredsjednica Skupštine i predsjednica Kluba gradskih zastupnika Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnja koja je sada formalizirana, doživjet će svoju krunu na lokalnim izborima u svibnju 2017. na koje ćemo izaći zajedno, poručila je Pavičić Vukičević.

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić istaknuo je kako je zagrebačka Gradska organizacija HSS-a jednoglasno donijela odluku da počinju razgovore sa strankom Bandić Milan 365 oko zajedničkog izlaska na lokalne izbore 2017., a početak suradnje je formiranje zajedničkog Kluba gradskih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić je rekaom da će uz suradnju čelnika stranaka na državnoj razini - Milana Bandića i Kreše Beljaka, napraviti dobar program s kojim će im građani dati povjerenje na idućim lokalnim izborima, a ako će biti prijevremenih parlamentarnih izbora vjeruje da će zagrebačka suradnja biti dobar putokaz čelnicima stranaka.

Na pitanje novinara da komentira to što je HSS prije bio u zajedničkom klubu s HSLS-om, Matić je rekao da su išli zajedno na prošle lokalne izbore i imali zajedničkog kandidata za gradonačelnika Vladimira Ferdeljija, a sada se HSS odlučio za stranku Milana Bandića.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavičić Vukičević najavila je da će glavna točka iduće sjednice zagrebačke Gradske skupštine, zakazane za četvrtak, 16. lipnja, biti izmjene GUP-a, budući da sada imaju više od potrebnih 26 ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo