ARGENTINSKA POSLA /

Prepucavanje između predsjednice i lovca na naciste ne prestaje: 'Izjava Grabar-Kitarović je smijurija'

Image
Foto: Patrik Macek/Davor Visnjic/PIXSELL

'Njezino priopćenje je smijurija, posebno s obzirom na to da sam jako oprezan da usmjerim svoje kritike samo prema onima koji su po mom mišljenju simpatizeri ustaškog režima '

15.3.2018.
16:17
Patrik Macek/Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Efraim Zuroff, direktor jeruzalemskog Centra Simon Wiesenthal i popularni lovac na naciste, reagirao je na jučerašnje priopćenje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i nazvao ga smijurijom. Naime, Zuroff je jučer Grabar-Kitarović uputio pismo u kojem izražava zgroženost zbog njene izjave da se ponosi svim genracijama Hrvata koje su otišle u Argentinu. 

"Očito ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića", napisao je Zuroff. Predsjednica mu je odgovorila kako njena izjava ni na koji način nije u suprotnosti s više puta izrečenim stavovima o NDH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi BalkanInsight danas se Zuroff je danas izjavio kako nikada nije nametao kolektivnu krivnju svim Hrvatima. "Nikada ne pričam negativno o svim Hrvatima, to bi bilo apsurdno. Jasno, ako vlada pogriješi, osjećam da s pravom mogu to komentirati", poručio je Zuroff.

"Njezino priopćenje je smijurija, posebno s obzirom na to da sam jako oprezan da usmjerim svoje kritike samo prema onima koji su po mom mišljenju simpatizeri ustaškog režima i genocidne ideologije", rekao je Zuroff. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Predsjednica reagirala na optužbe da se 'ponosi Pavelićem': 'Samo zlonamjerni mogu iščitavati veličanje totalitarnog režima' 

>> Direktor Centra Simon Wiesenthal zgrožen izjavama predsjednice: 'Očito ste ponosni na Pavelića'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo