'PREMIJER JE OGORČEN...': / Izvori iz Vlade otkrivaju Oreškovićev stav o žestokom sukobu Petrova i Karamarka

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić
21.4.2016.
9:56
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

A upravo to je potpredsjednik Vlade Božo Petrov učinio napavši prekjučer prvog potpredsjednikaTomislava Karamarka iz svih oružja. Ni ovaj mu nije ostao dužan, a sve to ostavlja loš dojam jer nije uobičajeno da se glavni koalicijski partneri javno svađaju na takav način.

Image
PETROV SE VIŠE NE SUZDRŽAVA: /

'Ako u iduća tri mjeseca ne ispunimo reforme, vrijeme je da netko drugi preuzme vlast'

Image
PETROV SE VIŠE NE SUZDRŽAVA: /

'Ako u iduća tri mjeseca ne ispunimo reforme, vrijeme je da netko drugi preuzme vlast'

Karamarko uzvraća preko 'trbuhozboraca'

Dok iskusni Karamarko napada Petrova putem svojih vjernih satelita i trbuhozboraca, u politici manje iskusni Petrov polako gubi živce. Takvi izljevi nezadovoljstva i nesputane kritike mogu se, piše Večernji, vidjeti samo u onim trenucima kada više nema izgleda da politički partneri ponovno sjednu za stol, izglade nesporazume i nastave dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, oči su uprte u premijera Tihomira Oreškovića od kojeg se očekuje reakcija na ove turbulencije unutar njegovog tima koje se više ne mogu skrivati.

Čeka se reakcija premijera Oreškovića

Predsjednik Vlade je odlučio da se neće javno oglašavati i zauzimati stranu u ovom sukobu. No, želi poslati poruku svojim suradnicima u Vladi, a posebno hrvatskim građanima, da su ovakva prepucavanja kontraproduktivna te da ih on nikako ne podržava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer je svjestan da su reforme zahtjevne te da zahtijevaju smiren i odgovoran pristup, a ne da se dva glavna partnera potkopavaju. Ovako se ne može raditi", kaže sugovornik blizak premijeru Oreškoviću.

Petrov ne odustaje od stavova o Ini

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov izjavio je jutros uoči sastanka sa saborskim zastupnicima Veljkom Kajtazijem i Šandorom Juhasom kako neće odstupiti od svojih stajališta u vezi s Inom jer je to strateški nacionalni interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovit ću ono što sam rekao prije dva dana. Za mene je Ina strateški nacionalni interes i po svaku cijenu ga se mora sačuvati. Vjerujem da svi članovi Vlade rade na isti način i u istome smjeru", izjavio je Petrov za HTV dodavši da je o tome jučer razgovarao i s Karamarkom, koliko im je to zgusnuti raspored obveza omogućio.

Upitan kako komenitra ogorčenost premijera Oreškovića zbog njegove javne svađe s Karamarkom, tek je kratko odgovorio: "Nadam se da će biti bolje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo