Što stoji iza neobične objave? / Premijera hakirala vlastita kći! 'Dobro da nemamo nuklearne projektile. Možda bi ih slučajno lansirala'

Nakon pola sata objava je izbrisana, a uskoro je stiglo i sasvim neočekivano objašnjenje

9.2.2019.
21:40
VOYO logo

Samo dva slova bila su dovoljna da jutros izazovu pomutnju! Premijer Andrej Plenković, nešto iza devet sati, na svojem je twitter profilu objavio samo "Gg".  

Odmah su krenula pitanja: kome i što premijer ovim slovima želi poručiti. Nakon pola sata objava je izbrisana, a uskoro je stiglo i sasvim neočekivano objašnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera je hakirala vlastita kći! Andrej Plenković mobitel vješto skriva i ne dozvoljava da drugi na njega bacaju pogled, ali kćerkici ne može reći - ne. Tako je nastala pomutnja.

Uz fotografiju kćeri premijer Plenković napisao je: Subotom ujutro igram se s tatinim mobitelom Gg. Publici se ovaj Tweet očito jako svidio. Nagradili su ga s čak 70 posto više lajkova od ostalih premijerovih objava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego je objavljeno da iza svega stoji dvogodišnjakinja, internet je ludovao s mogućim objašnjenjima što "Gg" zapravo znači. 

"Bilo je tu raznoraznih pokušaja dešifriranja te njegove poruke. Ona koja se najviše puta ponovila bila je "good game". Neki su mislili da se radi o odnosu između predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i Mostovog Nikole Grmoje - kao dečki smirite se", kazala je urednica RTL-ovog informativnog portala Vijesti.hr, Mateja Gajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, i nakon objašnjenja da iza svega stoje nestašni dječji prstići komentari se nisu smirivali. Ovo su neki od njih: 'Penković koristi kći kao Bero kiseli kupus'; 'Savjetnica za nabavu aviona i gospodarska pitanja'; 'Dobro da nemamo nuklearne projektile. Možda bi ih mala Plenkovićka slučajno lansirala preko tatinog mobitela'...

Da je ovo situacija koja se mogla gotovo svakom dogoditi smatraju građani: "Često se dogodi da prijatelji dobiju neke heroglife, ali svi znaju. Svi mi koji imamo malu djecu znamo da je to vrlo lako moguće", rekla je Jelena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je kako je dvogodišnjakinja svoj post zavšila točno onako kako treba - točkom. To je jedan od razloga zbog kojeg neki sumnjaju da Gg ipak znači nešto više, ali i zbog još jednog detalja. 

"Također zanimljivo je vidjeti da je to prvi tweet unatrag godinu, dvije od kada je, zapravo i preuzeo dužnost predsjednika Vlade, da je s tog profila objavljena nekakva takva poruka osobnog karaktera", smatra urednica portala Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put definitivno simpatičnija od prijašnjih. 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo