Premijer zauzet pa otkazano rociste, sutkinja mu zaprijetila kaznom

Novo rociste u parnici Bandic-HTV zakazano je za 5. studenog, a sutkinja Zorka Cacic Zagrajski, pod prijetnjom izricanja novcane kazne u iznosu od 2.

3.9.2014.
14:45
VOYO logo

Na Opcinskom sudu u Zagrebu zbog nedolaska premijera Zorana Milanovica u svojstvu svjedoka koji se ispricao sprijecenoscu sluzbenim obvezama, otkazano je rociste u parnici u kojoj zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic tuzi HTV i trazi 120.000 kuna odstete zbog prenosenja Milanovicevih izjava kojima ga je, tvrdi, oklevetao i uvrijedio.

Sluzbeno sprijecen

Novo je rociste zakazano za 5. studenoga, a sutkinja Zorka Cacic Zagrajski, pod prijetnjom izricanja novcane kazne u iznosu od 2.000 kuna, pozvala je Milanovica da svoje sluzbene obveze uskladi s obvezama suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanovic ce uvijek biti zauzet pa bi ga se trebalo kazniti", predlozio je Bandicev odvjetnik Kresimir Krsnik nakon sto je sutkinja izvijestila da se Milanovic ispricao sluzbenom sprijecenoscu.

Bandicev pravni tim zamjera sto se HTV ni jednim komentarom nije ogradio od Milanovicevih "sramotnih izjava" sto, tvrde, pokazuje kako se slazu s iznesenim misljenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik HTV-a Emil Havkic pojasnjavao je kako je HTV "u dobroj vjeri prenio uzivo intervju s premijerom", pa stoga ne postoji odgovornost za objavu spornih informacija.

Bilo kakvo ogradivanje od izjava politicara bilo bi, kaze Havkic, protivno slobodi medija i praksi Europskog suda za ljudska prava jer se medije tako uvlaci u politicke odnose izmedu razlicitih politickih opcija i stavova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Informacije koje je premijer iznio i podaci mozda jesu ostri, ali definitivno se radi o relevantnoj osobi koja o njima ima saznanja buduci da je MUP u okviru Vlade. Prema tome, novinari u slucaju objave intervjua, ako se ne radi o novinarskoj interpretaciji, nisu duzni provjeravati takve informacije", ustvrdio je Havkic.

U tom slucaju javni interes daleko nadilazi eventualno pitanje zastite osobnih prava, istice Havkic i podsjeca da se premijerove izjave ticu javnog, a ne privatnog zivota tuzitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandic ce novac uplatiti u humanitarne svrhe

Milan Bandic novinarima je izjavio kako vjeruje u pravne institucije, a da je istina spora ali dostizna.

"Ovdje je rijec o mom ugledu, mojoj casti, o cistim rukama i uzdignutom celu Zagrepcanina koji ovdje zivi 40 godina. Ja nemam rezervnog grada, rezervne domovine i rezervnog postenja. Ja sam Milan Bandic, imam uzor u dragoj majci i dragom Bogu, a ne u Zoranu Milanovicu ili bilo kome, a svako neka odgovara sukladno zakonu", rekao je Bandic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac ce, kaze, uplatiti u humanitarne svrhe, no vaznija od novca mu je moralna satisfakcija, "da radi i hoda ovim ulicama i za vrijeme svoje funkcije i poslije uzdignuta cela".

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo