PREMIJER PLENKOVIĆ: / 'Osuđujemo napad na naše vojnike, to je prvi takav incident u 16 godina'

Image
Foto: Patrik Macek / PIXSELL

'Trenutačno je u Afganistanu 99 naših pripadnika i nismo dosad zabilježili ovakav napad s ovakvim posljedicama', kazao je premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade

24.7.2019.
13:15
Patrik Macek / PIXSELL
VOYO logo

U Banskim dvorima održava se sjednica Vlade na čijem početku se premijer Andrej Plenković osvrnuo na stradavanje trojice hrvatskih vojnika u Afganistanu, gdje su bili žrtve napada bombaša-samoubojice. Plenković je o tome govorio prije nego što je iz Afganistana stigla tužna vijest da je najteže stradali hrvatski vojnik preminuo od posljedica ranjavanja.

Image
BOMBAŠ SAMOUBOJICA TEŠKO OZLIJEDIO HRVATSKE VOJNIKE U AFGANISTANU: /

Jedan je u kritičnom stanju, bori se za život!

Image
BOMBAŠ SAMOUBOJICA TEŠKO OZLIJEDIO HRVATSKE VOJNIKE U AFGANISTANU: /

Jedan je u kritičnom stanju, bori se za život!

"Osuđujemo napad koji se dogodio. Naši su časnici u kontaktu s obiteljima ozlijeđenih hrvatskih vojnika, njima se pruža medicinska pomoć i podrška. Ovo je prvi incident ovakve vrste i razmjera u 16-godišnjem iskustvu, najprije u okviru operacije ISAF, a sada u okviru operacije Odlučna potpora. Trenutačno je u Afganistanu 99 naših pripadnika i nismo dosad zabilježili ovakav napad s ovakvim posljedicama", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer najavio 'sadržajnu' sjednicu Vlade sutra u Čakovcu

Plenković se, piše Večernji list, osvrnuo i na buran protekli tjedan.

"U petak smo imali cijeli dan aktivnosti u Hrvatskom saboru koje su se odnosile na izglasavanje povjerenja novim članicama i članovima Vlade, imenovanjima dvaju novih potpredsjednika Vlade. Želim čestitati na imenovanjima i Davoru Božinoviću te Zdravku Mariću", kazao je Plenković te poželio i dobrodošlicu u Vladu novim ministrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu otvorenog dijela današnje sjednice bile su samo dvije točke: Prijedlog uredbe o općim pravilima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave te Prijedlog zaključka u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše".

Inače, Vlada će i sutra zasjedati, ali u Čakovcu. Za sutrašnju sjednicu premijer je najavio "bogat i sadržajan dnevni red koji ide na korist i razvoj cijeloga Međimurja i ljudi u županiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo