'Sve mora biti rasvijetljeno' /

Premijer Plenković o Brkiću: 'Za mene je to bila prva vijest. Razgovarat ću večeras s njim'

Image
Foto: AP Images

Premijer Plenković rekao je da će poslijepodne razgovarati s Milijanom Brkićem

2.10.2018.
12:34
AP Images
VOYO logo

Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjeluje u Ženevi na sastanku šefova država ili vlada u okviru strateškog dijaloga o zapadnom Balkanu u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma, a tamo je komentirao i "vruće teme" iz Hrvatske. 

Nacional je, podsjetimo, objavio da je zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, 2011. godine kriminalcima i prostitutkama navodno odavao informacije o istragama policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam samo kratko vidio taj članak, nisam stigao detaljno se o tome informirati, provjerit ću to kad dođem u Zagreb. Za mene je to bila prva vijest, teško mi je u takvom trenutku komentirati", rekao je Plenković i nastavio:

"Važno mi je da se mi kao stranka i Vlada bavimo najbitnijim temama za Hrvatsku, gospodarstvo, brojnih naslijeđenih pitanja, to je ono što je meni prioritet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve moguće afere moramo rasvijetliti do kraja. Na taj način će biti najbolja politika najbolje Vlade i najbolje stranke", dodao je.

Upitan hoće li razgovarati s Brkićem, Plenković je istaknuo da Predsjedništvo HDZ-a poslijepodne održava sastanak, na kojemu očekuje da će se pojaviti i Brkić.

"Razgovarat ćemo večeras. Nije da meni da spekuliram. Nema tu nikakvih osobnih stvari, mediji rade svoj posao, očito objavljuju određene informacije. Ja sve što čujem, provjeravam, analiziram i donosim sudove. Nema tu nikakvih prečica", rekao je Plenković.

Curenje informacija smatra nedopustivim. 

"U svakom slučaju, nije nikako dobro da cure informacije iz sigurnosnog sustava. Mislim da čelnici tih institucija, ministar Božinović, moraju napraviti sve da se to otkrije. Nedopustivo da se na taj način kompromitira rad rad državnih institucija koje imaju zadaću raditi po zakonu, samostalno, neovisno i bez bilo kakvih upliva na njihov rad, a kamoli da se zlorabe informacije koje mogu dovesti do do neispunjenja cilja pojedinih istraga", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo