poruka građanima / Premijer Plenković: 'Neka nam Božić bude ohrabrenje za gradnju prosperitetne Hrvatsku'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U ime Vlade i osobno, svim vjernicima u Hrvatskoj premijer je čestitao Božić

24.12.2019.
10:42
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u utorak Božićnu čestitku svim vjernicima u Hrvatskoj te našim sunarodnjacima izvan domovine, zaželjevši da nam duh Božića bude ohrabrenje da nastavimo graditi prosperitetnu Hrvatsku, vodeći računa o dostojanstvu čovjeka, priopćeno je iz premijerova Ureda.

"Ususret radosnom kršćanskom blagdanu Božiću, s posebnom pažnjom njegujemo vrijednosti obiteljskog zajedništva, solidarnosti, razumijevanja i mira, koje su temelj hrvatskog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Neka nam svima duh Božića, blagdana mira i radosti, bude ohrabrenje da nastavimo graditi prosperitetnu zemlju vodeći računa o dostojanstvenom životu svakog hrvatskog čovjeka.

U ime Vlade i osobno, svim vjernicima u Hrvatskoj te našim sunarodnjacima izvan domovine, želim čestit i blagoslovljen Božić!“, naveo je u čestitci premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Neka Božić učvrsti naše kršćanske korijene i probudi u nama poniznost''

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u utorak svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu i svim hrvatskim građanima božićnu čestitku - neka nam Božić probudi osjećaj vjere i duhovnosti, te učvrsti naše kršćanske korijene na kojima se temelji hrvatska povijest, tradicija i kultura !

 „Pred nama je Božić, jedan od najvažnijih kršćanskih blagdana, koji svi mi kršćani iščekujemo sa živim osjećajem vjere, radošću i nadom jer slavimo rođenje Isusa Krista i njegov ponovni dolazak u naše živote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Neka nam ovo božićno doba bude životni poticaj te probudi u nama osjećaj vjere i duhovnosti, ljudskosti, životne skromnosti i poniznosti koje ćemo osnaživati dalje na našem životnom putu, ali i u našim obiteljima i društvu.

 Neka blagdan Božića učvrsti i naše kršćanske korijene na kojima se temelji hrvatska povijest, tradicija i kultura te vrijednosti koje trebamo dalje prenositi na mlađe naraštaje", ističe u svojoj božićnoj čestitki Jandoković, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Također poziva da "u božićnom duhu, svi zajedno promičemo kršćanski osjećaj humanosti, ljubavi, povezanosti i dijeljenja sa svim ljudima u našoj domovini koji su u potrebi i životnim izazovima.

 Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu te svim hrvatskim građankama i građanima upućujem čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno, uz želju da blagdan Božića provedu u mirnom ozračju zajedništva sa svojim obiteljima i bližnjima. Sretan Božić i nova 2020. godina“, naveo je predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krstičević i Šundov čestitali Božić i Novu godinu

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov uputili su pripadnicima Hrvatske vojske božićne i novogodišnje čestitke te im zahvalili na predanom radu i mnogobrojnim izvršenim zadaćama.

Krstičević je djelatnicima Ministarstva obrane, pripadnicima Hrvatske vojske i hrvatskim braniteljima zahvalio na predanom radu. "Na temeljima koje su izgradili hrvatski branitelji zajedno smo obnovili Hrvatsku vojsku i vratili joj pobjednički sjaj iz Domovinskog rata", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu čestitku uputio je vojnicima u misijama i operacijama van zemlje.

Vojnicima, mornarima te pripadnicima Hrvatske vojske u operacijama, misijama i aktivnostima potpore miru blagdane je čestitao i Šundov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S posebnim pijetetom u ovim blagdanskim danima prisjećamo se svih onih koji su svoje živote ugradili u mir i slobodu Lijepe Naše. Upravo nam oni u ovim danima ljudskog zajedništva najviše nedostaju", kazao je.

Šundov je poručio da je ljudski potencijal najvažniji potencijal u hrvatskim oružanim snagama, a čovjek najvredniji dio sustava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Božić je blagdan koji svojom porukom podsjeća da dobrota, radost i nada imaju smisla", rekao je Šundov i zahvalio svima koji su svojim primjerom, predanošću i životom pridonijeli postignućima i rezultatima Oružanih snaga u zemlji i inozemstvu.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo