PORUKE STIŽU SA SVIH STRANA / Premijer Plenković ima koronu, a političari se ujedinili u želji za njegovim brzim oporavkom!

U slučaju spriječenosti premijer je od četvero potpredsjednika odredio da ga mijenja Tomo Medved koji je njegov zamjenik i u HDZ-u

1.12.2020.
20:16
VOYO logo

Sljedećih 10 dana premijer Andrej Plenković radit će iz kućne samoizolacije jer jučer mu je stigao pozitivan nalaz na COVID-19. 

Na sastanke na koje se može uključiti stizat će online, a na ostalima će ga mijenjati ministar branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam korona pozitivan, o borbi protiv korone, premijer je sa županima razgovarao iz izolacije vlastitog doma. Uz poteškoće na početku. 

Ovako će, kaže, nastaviti raditi jer se zasad osjeća dobro uz tek blage simptome. U slučaju spriječenosti premijer je od četvero potpredsjednika odredio da ga mijenja Tomo Medved koji je njegov zamjenik i u HDZ-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je poznata stvar, od kada je vlada sastavljena, da je Tomo Medved potpredsjednik. Mislim ne znam je li formalno, ali u našim razgovorima jest. Vlada funkcionira, premijer radi svoj posao i sve će biti dobro", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"S premijerom, kao i svi članovi Vlade, u kontaktu smo ili kroz online video konferenciju, ali isto tako kroz poruke, pozive, stanje mu je jako dobro i ja sam siguran da će on ovo iznijeti kao većinu drugih problema koje je iznio dosad", rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ IMA KORONU /

Glasnogovornik Vlade za RTL otkrio na koga sumnjaju da je koronom zarazio Plenkovića

Image
PLENKOVIĆ IMA KORONU /

Glasnogovornik Vlade za RTL otkrio na koga sumnjaju da je koronom zarazio Plenkovića

Da za zamjenom ne bude potrebe i jutros je na sastanku - dobio savjete.

"I danas sam mu poželio što prije dolazak u moj klub, a to je klub onih koji su preboljeli koronu. Najkritičniji je period između osmog i desetog dana, tad se najčešće događaju komplikacije i upale pluća, tako je bilo i kod mene. Ono što je bitno, kad se dobije koronu, slušati savjete liječnika, dizati imunitet organizma i već početi vježbati disanje kako bi ta pluća što više ventilirala, kako bi ta pluća što više radila i to sam osobno savjetovao i predsjednika Vlade", rekao je župan ličko-senjski Darko Milinović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer je u najnormalnijoj radnoj kondiciji, nikakvih tragova bolesti nema", rekao je župan varaždinski Radimir Čačić. 

Dobre želje i iz oporbe. "Ja mu želim brzi oporavak i nadam se da neće imati teži oblik korone, da neće biti hospitaliziran i da se zapravo ovo neće morati aktivirati, ovaj dio zamjene", kazala je zastupnica SDP-a Sabirna Glasovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali i poruka.... "Možda će ovo njemu biti samo još veći poticaj da primjeni to sve skupa kad se vrati. Da digitalizira još više, ali na način da poveže prvi i drugi kat MUP-a, da standardizira zdravstveni sustav, da nam omogući elektronsko glasanje", rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro. 

Među prvima premijeru je brz oporavak zaželio Aleksandar Vučić, a tijekom dana na Twitteru mu stižu poruke svih istaknutih europskih političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike