Stručna analiza Direkta /

Premijer kopira Predsjednicu, i on se 'stesao', ali nije gotovo: Zanimljiv je razlog zašto se političari debljaju

Premijer i Predsjednica su vidljivo u boljoj formi

14.9.2018.
8:45
VOYO logo

Važne vijesti iz politike. Premijer Plenković se fotoreporterima pohvalio da je smršavio i da mu je sada puno lakše. I stvarno se vidi - fotografije prije par mjeseci i danas pokazuju da je u puno boljoj formi. A ako vam je promaklo - isto vrijedi i za našu Predsjednicu, koja je još ovog ljeta iznenadila zavidnom linijom.

Premijer i pol. Barem je bio donedavno. Danas je u Pulu stigao vidno mršaviji, s manjim ne samo trbuhom, već i podbratkom. I sam se pohvalio fotoreporterima da mu je sad lakše, a oni su usporedili fotografije od danas i otprije samo dva mjeseca. One pokazuju kako je transformacija bila uspješna. I građani su to primijetili jer vole kad je vođa naroda stesan i ponosit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fakat je smršavio. Bolje izgleda", kažu građani. "Zgodniji je bio Sanader ako ćemo iskreno", smatra Tatjana iz Zagreba.

Gotovo svi političari s funkcijom dobiju i kile. "Država nam je sređena, pa se mogu opustiti", šali se Darko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne debljaju se političari bez razloga. Hormon koji potiče apetit pojačano se luči kod svakog škakljivog pitanja poput recimo onog o aferi hotmail, pa je premijer u gostima kod našeg Zorana Šprajca prije manje od godine dana priznao kako nije zadovoljan linijom.

"Naravno ima i stresa, a od stresa smo se malo i nadebljali u ovih više nego godinu dana. To je očito nažalost", kazao je tada Plenković. 

"U svakoj u svakoj stresnoj situaciji luči se kortizol. Ali mijenjanjem vremenskih zona mijenja se i vremenski ritam. Hormoni se luče u određenom vremenskom ritmu, a to se poremeti, pa se vi budite po noći i morate jesti određene količine hrane kao da ste kod kuće i jedete u vrijeme podneva ili prijepodneva, a vi zapravo po noći ogladnite", pojašnjava endokrinolog Miroslav Dumić.

Predsjednica je očito odlučila koji put otrpjeti glad. Ovog je ljeta nakon što je neko vrijeme nismo vidjeli samo iznenadno zabljesnula - novom linijom. Danas svi moraju priznati - svaka čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepa je i prije i sad. Zgodna žena. Imamo najbolju predsjednicu na Balkanu", komentiraju Omer i Šime.

"Ja sam joj zavidan na tome. Ja ne mogu svoje kile nikako stesati", kaže Darko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije posao sad gotov ni pred Predsjednicom ni pred premijerom jer bitka traje i dalje. "Da biste održali to, nepohodno je imati svakodnevnu tjelesnu aktivnost, a ja se nadam da će to premijer i uspjeti obzirom na to da je on nekad bio aktivan sportaš", pojašnjava Miroslav Dumić, endokrinolog.

Premijer je nedavno rekao da je fizički aktivan puno manje nego što bi htio. Dobra je stvar za sve što se i na premijeru i na Predsjednici vidi da su nekako poletniji i puniji elana, pa će im i odluke možda biti trezvenije. Ali moraju biti disciplinirani i uspjeti u onome u čemu bi mnogi od nas pali kad kažu - oprostite što mijenjam protokol, ali ću put preskočiti domjenak.

"Ma ja bih se udebljao 20-30 kila sigurno", kroz smijeh će građanin.

ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo