PREKINULA KEMOTERAPIJU DA BI MOGLA RODITI: / Lidija danas ima zdravog i veselog dječaka, ali se bori za svoj život

Image
Foto: Screanshoot/RTL

Lidija Zečević prekinula je bitku s karcinomom dojke kada je saznala da je u drugom stanju.

18.8.2016.
9:23
Screanshoot/RTL
VOYO logo

Lidiji Zečević (29) iz okolice Zadra prije tri godine dijagnosticiran je, kako kažu liječnici, najgori, onaj progresivni karcinom dojke HR2 pozitivan. "Napravila sam ultrazvuk koji je pokazao neku tvorbu tri centimetra. Dok sam došla do termina u Zadru u 7. mjesecu on je već narastao četiri centimetra. Bio je velik sedam centimetara", prisjetila se za RTL Lidija koja je potom krenula obilaziti liječnike.

Usred bolesti suprug je napustio i odveo dijete

Danas već bivši suprug tada ju je ostavio, a za dijete koje ima s njim i danas se pravno bori. Dok je prolazila čak 10 ciklusa kemoterapije, 25 zračenja i 13 imunoterapija upoznala je svog današnjeg supruga Antu, koji je također prebolio karcinom. Taman kad je trebala primiti zadnju terapiju saznala je da je s njim ostala u drugom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi onkolozi su tražili abortus. Ne mogu reći da sam bila tužna što se bolest vratila već sretna zbog toga što mi Bog daje. On je božje čudo", kaže Lidija koja je zaista rodila preslatko čudo s velikim plavim očima koje danas ima godinu i dva mjeseca i potpuno je zdrav i veseo dječak.

No, crne slutnje liječnika dva mjeseca nakon poroda su se obistinile i rak se vratio te metastazirao na drugu dojku i pluća. "Nije mi niti u jednom trenutku bilo žao žrtvovati svoj život za svoje dijete", kaže Lidija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brine je samo hoće moći gledati svoju djecu kako odrastaju

Ante, koji je neizmjerno voli, zbog brige o Lidiji i dječaku morao jne napustiti posao pa se danas obitelj nosi s teškim financijskim problemima. Ante kaže kako žive od 500 kuna njege, a da bi mjesečno trebali primati i 300 kuna dječjeg doplatka, međutim nije im isplaćen već punih osam mjeseci. U međuvremenu računi stižu.

U skromnim uvjetima obitelji Zečević najviše je potreban novac i potrepštine za malenog Antonija. Ali Lidiju ni to ne brine, kaže, snaći će se. Brine je, kako kaže, hoće li moći gledati svoju djecu kako odrastaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da ozdravim radi svoje djece. Danas - sutra i zaposlit se ako Bog da. Da prizdravim da mogu svoju djecu gledati kako rastu", kaže hrabra majka mališana.

Uplatom i jedne kune na račun učinit ćete mnogo! LIDIJA ZEČEVIĆ Splitska banka IBAN HR8523300033242626790

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo