kriza u SDP-u / Predsjednik šumom, zastupnici drumom: SDP je daleko od zajedništva i čini se da mu prijeti raskol

Image
Foto: Borna Filic/Patrik Macek/PIXSELL

Jedan od ishoda mogao bi biti da šef, još uvijek najjače oporbene stranke, iz nje izbaci sve one koji ga pozivaju na ostavku

26.9.2018.
15:35
Borna Filic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Tko ne sluša šefa, prijeti mu izbacivanje. "To je kao da me pitate ima li sankcija u RH ako prekršite zakon. Da, postoje. Odluke u SDPu i zakoni se moraju poštovati", poručio je šef SDP-a Davor Bernardić.

Raspadne li se SDP, više njihovih saborskih zastupnika bit će izvan stranke nego u njoj. Bernardića na čelu , ne želi više od dvadestero zastupnika. Bernardićevi oponenti spremni su na sve scenarije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako će cijena istine biti izbacivanje iz stranke ja sam spremna platiti tu cijenu, ali nisam spremna platiti cijenu guranja glave u pijesak dok orekstar svira a Titanic tone", kazal je nedavno Sabina Glasovac, potpredsjednica Kluba zastupnika SDP-a.

No Bernardić ne odustaje od vođenja stranke koja očito puca po šavovima. Iako Bernardić očekuje da se slušaju odluke tijela stranke, klub zastupnika i dalje ne vodi on. Ni zaključci današnje sjednice kluba neće riješiti nagomilane probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siniša Hajdaš Dončić, suspendirani član Predsjedništva SDP-a kazao je kako se neće dogoditi ništa epohalno te da će Arsen Bauk nastaviti voditi klub. Bauk je nakon sjednice kluba kazao kako je najvažnije da se SDP dogovori kako će nastupati, pogotovo u četvrtak kada će se u Saboru raspravljati o poreznoj reformi.

Oponenti nade polažu u Glavni odbor koji bi mogao donijeti ključne odluke opstaje li SDP ili će svaka struja na svoju stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo