Greške prošlosti /

Predsjednik Milanović na Facebooku: 'Naši pojedinačni glasovi kao i naša pojedinačna djela su moćni'

Image
Foto: pixsell

"Svatko od nas treba zdravu Zemlju kako bi održao vlastitu egzistenciju", napisao je Milanović na Facebooku

22.4.2021.
9:58
pixsell
VOYO logo


Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebooku povodom Dana planeta Zemlje, uputivši snažnu poruku o potrebi brige za naš planet suočen s globalnim klimatskim promjenama. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

Dan planete Zemlje, koji danas obilježavamo, neka bude još jedan globalni poziv svima nama – kolegama političarima, svjetskim čelnicima, inovatorima, poduzetnicima, građanima - da poduzmemo zajedničku akciju i pronađemo bolja rješenja za obnovu našeg planeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klimatske promjene, onečišćenja i druge prijetnje prirodnim sustavima Zemlje mogu ugroziti živote milijuna ljudi i destabilizirati globalnu ekonomiju s nesagledivim socijalnim i društvenim posljedicama.

To nam je upozorenje da se ne smijemo pomiriti s greškama koje smo činili u prošlosti. Danas smo svjesni da možemo izgraditi bolje društvo i da je ulaganje u obnavljanje našeg jedinog doma naš zajednički imperativ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko od nas treba zdravu Zemlju kako bi održao vlastitu egzistenciju. Ne zaboravimo da polovica svjetskog gospodarstva uglavnom ovisi o prirodnim resursima. Zato ovo nije priča grupe entuzijasta već svakoga od nas - naši pojedinačni glasovi kao i naša pojedinačna djela su moćni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo