NEMAMO GA NI U VATIKANU /

Nema dogovora o veleposlanicima i konzulima: Milanović odbio Plenkovićev popis na kojem su bili Stier i Kovač?

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska u ovom trenutku nema veleposlanika u Vatikanu jer je Nevenu Palicariću istekao mandat, a nakon toga ga je Milanović imenovao savjetnikom za vanjsku politiku

12.3.2021.
9:25
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković moraju dogovoriti imenovanje čak 38 veleposlanika i konzula, nakon što je u studenom prošle godine Milanović odbio Plenkovićev poziv za njih 12, piše Novi list

Oni su o toj temi posljednji put razgovarali još krajem studenog, nakon što je održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Tom prilikom je predsjednik Vlade upoznao Milanovića s prijedlogom za imenovanje 12 veleposlanika i konzula, budući da je aktualnima završio četverogodišnji mandat, no predsjednik se tada nije složio s popisom koji mu je prezentirao Plenković, tražio je da se njemu prepusti da predloži polovicu hrvatskih veleposlanika, odnosno konzula. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Plenkovićevom popisu bili Stier i Kovač

Nakon što je Milanović odbio premijerov popis na kojem su, između ostalih, Davor Ivo Stier, kandidat upravo za veleposlanika u Vatikanu, i Miro Kovač, kandidat za Pariz, njih dvojica nisu više komunicirala o ovoj temi. U međuvremenu se pojavila potreba za imenovanje još 26 veleposlanika i konzula, pa ih je ukupan broj narastao na 38. 

Između ostalih, Hrvatska u ovom trenutku nema veleposlanika u Vatikanu jer je Nevenu Palicariću istekao mandat, a nakon toga ga je Milanović imenovao savjetnikom za vanjsku politiku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo