premjestila ured / Predsjednica u Karlovcu opet okrznula Vladu: 'Dobro je da bilježimo rast BDP-a, ali još smo na začelju EU'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

'Nažalost, još nismo dostigli stope raste i prosjek plaća prije krize', kazala je Grabar-Kitarović

26.3.2018.
11:48
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su se Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković sastali su se u ponedjeljak ujutro u Banskim dvorima, predsjednica se zaputila u Karlovac gdje je izmjestila svoj Ured na nekoliko dana.

Predsjednica je u Karlovcu zahvalila svima koji su Hrvatsku obranili od poplava te je poručila kako se i dalje mora poboljšatavi sustav obrane od poplava i sustav Domovinske sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se i na hrvatsko gospodarstvo i demografiju te je poručila kako "razvoj industrije, izvoz i privlačenje ulaganja trebaju nam biti temeljene smjernice gospodarske politike i na državnoj razini".

"Nažalost, još nismo dostigli stope raste i prosjek plaća prije krize. Dobro je da već tri godine bilježimo rast BDP-a, ali još smo na začelju EU", kazala je predsjednica. Pritom je kazala kako to pokazuje da su potrebne promijene jer se stanje u gospodarstvu odražava i na demografska kretanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovorna politika mora donositi odluke to brže što su problemi veći. Hitno treba donijeti demografske mjere kako bi smanjili pad prirodnog prištaja stanovništva", kazala je predsjednica i dodala da "bez ljudi nema budućnosti i nema Hrvatske".

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Kolinda Grabar Kitarović u Banskim dvorima na sastanku s Andrejem Plenkovićem 

>> Predsjednica nastavlja 'turneju' po Hrvatskoj: svoj ured danas seli u Karlovac​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo