TRAŽI SE RJEŠENJE / Predsjednica se sastala s Uljanikovcima: 'Dala nam je punu podršku za restrukturiranje'

'Dala je do znanja da će o svemu o čemu smo razgovarali obavijestiti Vladu'

27.3.2019.
16:34
VOYO logo
Image

Predsjednica primila Uljanikovce: 'Imamo njenu punu podršku za restrukturiranje'

Image

Predsjednica primila Uljanikovce: 'Imamo njenu punu podršku za restrukturiranje'

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike radnika Uljanika. Najavljeno je to još početkom tjedna, prije akcije Uljanik u kojoj je uhićeno 12 čelnih ljudi brodogradilišta.

"Tražimo da nam se omogući ono što se omogućilo i drugim brodogradilištima, da imamo restrukturiranje. Brodogradnja je nešto posljednje što je ostalo od industrije. Od predsjednice smo dobili punu podršku. Mislim da bi bilo bolje da je ona došla u Uljanik ili 3. maj, ali eto, spriječena je zbog raznih obaveza. Dala je do znanja da će o svemu o čemu smo razgovarali obavijestiti Vladu i od njih tražiti da postupe onako kako je najbolje za brodogradnju", rekao je za N1 nakon sastanka predsjednik Štrajkaškog odbora i Jadranskog sindikata Boris Cerovac pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi više ne možemo +čekati. Vlada je odavno upoznata s brojkama, ovo sad nisu novi momenti, brojke su poznate samo je pitanje da netko donese konačnu odluku. Sad slijedi rasprava na Trgovačkom sudu u Rijeci o tome treba li 3. maj u stečaj ili ne, a jedini način da ne ide u stečaj je da Vlada donese odluku."

A sve je počelo s uhićenjem 12 osumnjičenih u akciji Uljanik. Privedeni su, među ostalima, bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković, članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori riječkog brodogradilišta i drugi direktori Uljanikovih društava te Dragutin Pavletić i Darko Šorc iz Uljanik Plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka u suradnji s policijskim službenicima PU istarske i PU primorsko-goranske provodili su opsežno kriminalističko istraživanje međusobnog poslovanja trgovačkih društava koja posluju unutar grupe poduzeća iz Pule, kojoj pripada i brodogradilište u Rijeci te poslovanja društava iz navedene grupe poduzeća s drugim poslovnim subjektima izvan grupe.

Upravo zbog opsežnosti i složenosti kriminalističkog istraživanja u kojem sudjeluje više od 100 policijskih službenika, osnovan je stožer u prostorijama Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka, objavio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo