11. 11. u 11 sati / Predsjednica predstavlja program, očekuje se i vrh stranke: Hoće li biti i crnih labudova?

U programu bi trebao biti i prijedlog da se svima povećaju plaće

6.11.2019.
18:55
VOYO logo

Pet godina poslije, ali istog datuma i u isto vrijeme Kolinda Grabar-Kitarović predstavlja svoj program za reizbor - 11. 11. u 11 sati na zagrebačkom Velesajmu aktualna predsjednica izložit će program za idućih pet godina. 

U srijedu, u govoru na Savjetovanju o ekonomskoj politici Hrvatske u idućoj godini kritizirala je ekonomsku situaciju pa i otkrila okvir na kojem će temeljiti program za novi mandat.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz poruke koje je poslala iz Opatije kao predsjednica jasno se vidi smjer programa koji će kao kandidatkinja za novi mandat na Pantovčaku objaviti u ponedjeljak.

Program za reizbor predstavlja 11. studenog u 11 sati, potpuno identično kao prije pet godina. No umjesto hotela u središtu Zagreba ovaj put predstavljanje će biti na Zagrebačkom velesajmu u dvorani Globus. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANAK

Do pobjede ju je tada odvelo vodstvo HDZ-a predvođeno Tomislavom Karamarkom, uz i sada aktivne, pa i aktivnije HDZ-ovce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću se libiti ni lupiti šakom o stol i predsjedniku Vlade niti pozvati na odgovornost bilo kojeg ministra", izjavila je 11. studenoga 2014. Kolinda Grabar-Kitarović.

Uz slogan "Za bolju Hrvatsku" poruke koje je slala tada ponavljaju se i sada, ali uz slogan "Zato što vjerujem u Hrvatsku". Šef kampanje tada je bio Miro Kovač, sada  protukandidat Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima. Umjesto Kovača šef kampanje je Ivan Anušić, a i njegov je plan, kao 2014. među dvije tisuće prisutnih, okupiti cijeli stranački vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući problem - novac

"Na to ćemo doći svi iz stranke, nadam se. A stranka će biti jedinstvena. Sve drugo ne bi bilo dobro", rekao je potrepredsjednik HDZ-a Oleg Butković, a na pitanje hoće li biti i "crnih labudova" odgovara da je to pitanje za stručnjake. On misli da ih neće biti.

A HDZ-ov stručnjak za "crne labudove", voditelj HDZ-ova Odjela za analitiku i članstvo Robert Kopal kazao je da nema komentara na ta pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, šef zagrebačkog Stožera Andrija Mikulić sinoć je na motivacijski skup pozvao članove zagrebačkoga HDZ-a iako je, neslužbeno, rat s predsjednikom Zagrebačke skupštine Dragom Prgometom na vrhuncu pa je Mikulić bio i na razgovoru s premijerom, a problema u kampanji moglo bi biti i oko - novca.

"To je danas sve skupa puno, puno skromnije nego što je bilo prije nekoliko godina, i za EU izbore i za predsjedničke. Bit će i donatorskih večera, dobili smo obavijest i o tome. Vidjet ćemo koliki će biti odziv i na tim večerama", rekao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu bi trebao biti i prijedlog da se svima povećaju plaće, a sve će to iz prvoga reda slušati i premijer Andrej Plenković.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo