KRITIKE IZ ZAGORJA /

Predsjednica ponovno bocnula Vladu: 'Pozitivni makroekonomski pokazatelji moraju se vidjeti na računima građana'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Predsjednica je ponovno uputila kritike Vladi ali i poručila da je demografsko pitanje u Hrvatskoj 'pitanje svih pitanja'

24.1.2018.
11:14
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović preselila je svoj ured po 13. put izvan Zagreba. Naime, predsjedničin ured od srijede do petka nalazit će se u Krapinsko-zagorskoj županiji. Grabar-Kitarović u svom obraćanju kazala je kako je izmještanje njenog ureda znak zajedništva i rada na ciljevima koji ne smiju biti obilježeni bilo kakvim ideološkim podjelama.

"Drago mi je biti ovdje. Drago mi što ću tri dana biti ovdje u kraju kojemu se čuje 'dobri i dragi naš kaj'. Čast mi je biti pokroviteljicom festivala Kajkavske popevke", kazala je predsjednica. "Briga o djeci i mladima i obitelji su ustavne obveze i naša odgovornost. Demografsko pitanje je pitanje svih pitanja. Potrebne su brže i učinkovitije mjere demografske obnove. Nužno je donijeti mjere za povećanje radnih mjesta, za trudnice i oslobodit poduzetništvo od birokracije", rekla je Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je ponovno uputila kritike Vladi i kazala kako se pozitivni makroekonomski pokazatelji moraju vidjeti na računima građana. "Blokiranih je puno. Država mora naći način za deblokadu računa i donijeti novi ovršni zakon", kazala je predsjednica.

U svom obraćanju osvrnula se i na pitanje decentralizacije. "Vlada je napravila pozitivan iskorak, a tim smjerom treba ići dalje. Županije trebaju više odgovornosti u povlačenju EU sredstava", poručila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo