POSJETILA KUTINU / Predsjednica o povjerenju Vladi Galiću: 'Saznat ćete sve na vrijeme'

Komentirala je i kada će se održati najavljivana sjednica Vijeća nacionalne sigurnosti

6.12.2018.
12:18
VOYO logo

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović na drugom je danu boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je privremeno premjestila Ured.

Dan je počela ujutro u Popovači, posjetom Osnovnoj školi "Zorke Sever" gdje je učenicima  čitala ulomke iz knjige "Božićna bajka". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kutini je održala radni sastanak s vodstvom toga grada, a zatim posjetila Petrokemiju.

"Moram čestitati upravi i svima koji su sudjelovali u procesu dokapitalizacije. U većinsko vlasništvo ušli su INA i PPD i nadam se da će nastaviti ulagati u Petrokemiju, ne samo financijaksa sredstva, kako bi se ostvarili planovi, prije svega širenje postrojenja i širenje na nova tržišta", rekla je predsjednica. Naglasila je i kako je Petrokemija iznimno bitna za gospodarstvo županije, ali i cijele države. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirala je i aktualna zbivanja na političkoj sceni u Hrvatskoj, uključujući i aferu SMS, a pitali su je i o eventualnoj sudbini njenog suradnika Vlade Galića.

"Ono što čitamo po medijima jesu neka curenja informacija, ali informacija koje nisu potvrdile relevantne državne institucije. Kad je riječ o mojim ljudima znat ćete na vrijeme što je s njima ", odgovorila je predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirala je i kada će se održati najavljivana sjednica Vijeća nacionalne sigurnosti. 

"Sjednica VNS-a će se svakako dogoditi do kraja godine. Dogovorili smo se da ćemo imati 4 sjednice kroz godinu. Te sjednice trebaju biti redovite kako bi se raspravila sva bitna pitanja, a ne da nam dolazi situacija da se stvara izvanredno stanje, a to po meni nije slučaj. Ne bavim se nikakvim paraobavještanim aktivnostima, to nije moj način rada", poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratko je komentirala i otvaranje šume na Pantovčaku građanima.

"Nadala sam se da će to biti do kraja godine. Sada se nadam da će biti na proljeće. Rad s birokracijom uvijek malo usporava stvar, ali moja pročelnica ureda se na tjednoj bazi čuje s Gradom Zagrebom. Što je prije moguće, čim se riješe administrativna pitanja", rekla je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo