PODUZETNICI ISMIJALI STANJE U DRŽAVI /

Predsjednica HUP-a pred premijerom i predsjednicom oštro kritizirala inertnost političara

Image
Foto: RTL

Na ovogodišnjem Danu poduzetnika očekujemo oko 1000 poduzetnika i poslodavaca, članova HUP-a, predstavnike izvršne vlasti, predstavnike sindikata, predstavnike diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj...

12.6.2018.
11:31
RTL
VOYO logo

Najznačajniji godišnji skup hrvatskih poduzetnika i gospodarstvenika pod nazivom "Dan poduzetnika" u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca ove godine održava se u utorak u kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin.

Središnja tema ovogodišnjeg skupa bit će investicije i mogućnosti za njihovu uspješnu realizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom programa valja istaknuti istup predsjednice HUP-a, Gordane Deranje, koja je bila prilično oštra u svom govoru tim više što su u publici u prvim redovima bili predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković.

Nije dvojila da Hrvatska napreduje po svim ljestvicama, a zatim pojasnila zašto u praksi stvari bitno drugačije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska može i mora bolje'

"Mi o reformama puno pričamo, a drugi ih provode. Zato gospodarstvo raste usporeno. Ravnodušno prihvaćamo da nam se zemlje u ekonomskim ljestvicama nalazi na dnu i začelju dok se istovremeno radujemo uspjesima naših sportaša u svijetu", zaključila je Deranja dodavši kako je pred nama novo desetljeće koje donosi nove prilike koje moramo biti u stanju iskoristiti. 

"Mi smo ti koji otvaraju nova radna mjesta i koji potiču gospodarski rast. Krenimo u reforme i svima će nam biti bolje. Hrvatska može i zaslužuje bolje", istaknula je predsjednica HUP-a.

Kolinda Grabar Kitarović: 'Stvari padaju zbog tehnikalija'

Po završetku govora Gordane Deranje za govornicu je stala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je opet ponovila kako Hrvatska ima najslabiji rast gospodarstva u odnosu na usporedive države.

"Znatnijeg pomaka nema. To su činjenice. Prošle su tri godine u kojoj su se mogle provesti reforme. Recimo, porezna reforma je bila dobra i učinci su pokazali u kojem smjeru trebamo ići. Omogućimo poduzetnicima da lakše rade i zapošljavaju radnike kroz primjenu poreza. Ne treba nam ta jedna reforma, treba ih puno više", kazal je Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije se osvrnula i na društveno političke teme, a koje su mnogi protumačili kao još jednu kritiku premijeru Plenkoviću i Vladi RH.

"Kao društvo često podliježemo medijskoj psihozi. Nije li dosta načina kojima se pogoduje interesnim skupinama", zaključila je te dodala kako Hrvatska samo potiče trošak proizvodnje i mjere čija je učinkovistost upitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto populističkih mjera, krenimo štedjeti", istaknula je predsjednica.

Više od 1000 uzvanika 

Dodajmo i to kako će se na Danu poduzetnika također uručiti i nagrade timovima srednjih škola za najbolje poduzetničke ideje prijavljene na HUP-ov natječaj "Poduzetnici budućnosti".

Na ovogodišnjem Danu poduzetnika očekujemo oko 1000 poduzetnika i poslodavaca, članova HUP-a, predstavnike izvršne vlasti, predstavnike sindikata, predstavnike diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, predstavnike elektronskih i tiskovnih medija te druge visoke goste iz gospodarstva i politike.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo