Negirala ikakvu umiješanost / Predsjednica Grabar-Kitarović: 'Ni ja niti moj ured nismo umiješani u lokalne izbore'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednica je demantirala pisanje tjednika "Nacional" da je "uvučena u bitku za 'projekt Esih', te da njezin savjetnik Mate Radeljić podržava i potajno sudjeluje u kampanji Brune Esih

28.3.2017.
15:10
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak 28. ožujka je poručila da ni ona niti njezin Ured ni na koji način nisu umiješani u predstojeća lokalne izbore, te demantirala pisanje tjednika "Nacional" da je "uvučena u bitku za 'projekt Esih'“.

U izjavi novinarima po završetku sastanka sa češkim predsjednikom Milošom Zemanom, Grabar Kitarović je na Pantovčaku izjavila kako, iako inače nema običaj, mora demantirati netočne napise u medijima jer je "stabilnost države, kako u predizborno, tako i postizborno vrijeme, iznimno bitna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći dio izbornog razdoblja izvan države 

"Zato moram najodlučnije kazati da apsolutno ni ja niti moj ured, nismo niti ćemo, izravno ili neizravno, biti umiješani u sljedeće lokalne izbore", rekla je predsjednica. Jedino će izaći na glasovanje, a u razdoblju lokalnih izbora, najavila je, veći dio vremena provest će izvan države i koncentrirati se na vanjskopolitičke aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjednik "Nacional“ u članku pod naslovom "Kako je Predsjednica uvučena u bitku za 'projekt Esih'“, tvrdi da iza kandidature za zagrebačku gradonačelnicu neovisne saborske zastupnice i članice Kluba zastupnika HDZ-a Brune Esih "stoji grupacija kojoj je cilj oslabiti poziciju premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, time posredno destabilizirati Vladu HDZ-a i Mosta, ali i odnose premijera i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, čiji savjetnik Mate Radeljić podržava i potajno sudjeluje u kampanji Brune Esih".

Predsjednica kaže da je riječ o "uvođenje zabune i neprovjerene informacije u javni prostor" te poručuje kako bi "doista voljela da kad netko piše o meni osobno ili Uredu, da se obrate za naše mišljenje i naš stav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdila je da njezin savjetnik Radeljić ni na koji način ne sudjeluje u predizbornoj kampanji za izbore. "Ni ja niti moj Ured nemamo nikakve veze s predizbornom kampanjom za lokalne izbore", kazala je.

O Agrokoru: Najveća odgovornost leži na vlasnicima i vodstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar Kitarović nije htjela komentirati najavljeno donošenje zakona o postupku izvanredne uprave, koji je u javnosti prozvan "lex Agrokor", ali je poručila kako u vezi budućnosti te kompanije najveća odgovornost leži na vlasnicima i vodstvu Agrokora.

"Što se tiče Agrokora - najbitnija su dva elementa. Zadržati stabilnost gospodarstva, a time i hrvatske države, te sačuvati radna mjesta. I drugo - najveća odgovornost leži i dalje na vlasnicima i vodstvu tvrtke", ustvrdila je Grabar Kitarović dodavši kako osobno nije uključena u procese vezane uz Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo