ambasador sportskih igara mladih / Predrag Mijatović u Direktu: 'Nitko s Balkana neće ponoviti ono što je Hrvatska napravila u Rusiji'

U Zagrebu su počele Sportske igre mladih, a u goste nam je stigla nogometna legenda Predrag Mijatović u pratnji s organizatorom SIM-a Zdravkom Marićem

16.4.2019.
23:00
VOYO logo

Najmasovnije natjecanje mladih na ovim prostorima stiglo je u Zagreb. 23. Sportske igre mladih počele su na Trgu bana Jelačića gdje se okupilo oko šest tisuća djece iz 16 gradova diljem Hrvatske koji će se natjecati u nogometu, odbojci, šahu i drugim sportovima.

Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a na kojoj će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, pak, sudjelovat će na međudržavnoj završnici na kojoj će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Inače, prošle godine u 220 gradova i mjesta u regiji okupljeno je više od 170.000 sudionika.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju klince je najviše razveselio Luka Modrić koji se javio putem videozida.

"Vidimo se uskoro i veliki pozdrav iz Madrida", rekao je kratko hrvatski kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali osim Modrića na otvorenju je bio, ali uživo, glavom i bradom  jedan od najboljih nogometaša Real Madrida s kraja devedestih, čovjek koji je rame uz rame zabijao golove s Davorom Šukerom i osvojio naslov prvaka Europe. Bio je i sportski direktor Kraljevskog kluba, a sada je na funkciji glavnog ambasadora Sportskih igara mladih, Predrag Mijatović.

Naravno da takvo ime ne može proći kroz Zagreb a da ne navrati u RTL Direkt i to zajedno s osnivačem i organizatorom ovih Igara Zdravkom Marićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao ambasador uvijek sam prisutan kada su Sportske igre mladih u pitanju, ne samo danas, nego i na zatvaranju kao u Splitu prošle godine. Čast mi je i zadovoljstvo biti dio takve obitelji", odgovorio je u početku Mijatović koji je u toj ulozi više od desetljeća.

"12 godina i to zahvaljujući Zdravku, on je fantastičan i nemoguće je da vas ne nagovori na nešto što želi. Pogotovo mene kad su djeca u pitanju, na što su roditelji slabi. Bilo je dovoljno deset minuta priče, a moram se zahvaliti svim ljudima koji su nam na usluzi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji li u Europi nešto slično?

"Nisam sreo ništa i moramo se pohvaliti činjenicom da su Sportske igre mladih najveća amaterska manifestacija ne samo u Europi, nego i u svijetu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li ovo pomoći da se malo smire nacionalne strasti na utakmicama i biti početak, recimo, neke regionalne nogometne lige ili je rano za to?

"Ja sam apsolutno siguran da ne samo kroz Sportske igre mladih, nego i druge sportove da će se strasti jednom smiriti i da ćemo moći pričati o regionalnoj ligi. Veliki broj djece kada se to dogodi, već će biti profesionalni nogometaši i oni će pomoći s iskustvom što bi bilo fenomenalno za regiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Između Dinama i Crvene zvezde u nekom međusobnom susretu na koga biste danas stavili okladu? 

"Obično se ne kladim, ali navijam da vidim dobru utakmicu. Navijao bih za Crvenu zvezdu, ali da igra Hajduk protiv Zvezde, onda za njega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako ste si dobri s Davorom Šukerom, i igrački u to doba i privatno. Jeste li mu davali kakve savjete u vezi reprezentacije i odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju?

"Imamo permanentnu komunikaciju, čujemo se i vidimo i dan-danas kad dođe u Madrid ili ja u Zagreb. Oduševljen sam uspjehom Hrvatske, to nitko više neće ponoviti kada je Balkan u pitanju. Uživao sam u tim utakmicama", završio je Mijatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo