PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA /

Pred nama su natprosječne temperature: U cijeloj zemlji će biti pretežno vedro, uz hladnije jutro

Slijede stabilni i mirni dani, uglavnom i sunčani, ali po nizinama uz sve češću i dugotrajniju maglu te nisku slojevitu naoblaku, osobito od ponedjeljka.

15.10.2021.
6:45
VOYO logo

Iako su naši krajevi u polju povišenog tlaka u kojem se zadržava hladniji zrak, zbog blizine sredozemne ciklone, na Jadranu je i prilično vjetrovito. Ta je ciklona donijela veće probleme Grčkoj, a nama samo dobacila nešto više oblaka u istočnije i južnije krajeve. No, danas ona postupno slabi i odmiče dalje od Balkana.

Subota

Jutro i prijepodne još će povećane naoblake biti u Slavoniji, a čak je nakratko još u Podunavlju moguća slaba rosulja. Drugdje sunčanije, uglavnom uz samo visoke oblake, ali po nizinama uz maglu. Na moru i dalje jaka te vrlo jaka, pod Velebitom na udare olujna bura. Jutro malo manje hladno, a mraz rjeđi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, rijetko gdje prema jugu uz malo zaostale naoblake. Vjetar uglavnom slab, rijetko do umjeren sjeverni. Temperatura malo viša, oko 15 °C što je i dalje ispod prosjeka za ovaj dio listopada.

Na istoku zemlje postupno razvedravanje pa će ubrzo i ovdje biti pretežno sunčano. Sa suncem će porasti malo i temperatura, bit će malo ugodnije nego danas, ali i dalje svježe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali još prolazno može biti više oblaka prema jugu. No, bura će postupno slabjeti pa će biti još malo ugodnije.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a sve manje oblaka bit će i u gorskim područjima. Slabjeti će postupno i bura, no još uvijek na Kvarneru, pod Velebitom, može biti jakih udara. Uz more oko 18-19 °C, a u gorju oko 12 °C.

Idućih dana na kopnu

Slijede stabilni i mirni dani, uglavnom i sunčani, ali po nizinama uz sve češću i dugotrajniju maglu te nisku slojevitu naoblaku, osobito od ponedjeljka. Jutra i dalje razmjerno hladna, a danju postupno sve toplije, barem gdje se magla dovoljno rano izdigne. Temperatura će značajnije porasti sredinom tjedna uz jugozapadnjak, ponegdje i prebaciti 20 °C.

Idućih dana na moru

Na Jadranu obilje sunčanog vremena. Bura će do ponedjeljka napokon potpuno oslabjeti, ali će i ovdje tako porasti vjerojatnost za maglu ili sumaglicu, prije svega u zaobalju, ali moguće i mjestimice na samom moru. Promjenu donosi južina i postupno naoblačenje oko srijede-četvrtka, najprije na sjeverni Jadran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo