PREBJEGLA IZ HNS-A BANDIĆU PA DOBILA POSAO U ZET-U: / 'Neka se Uprava okani zapošljavanja po babi i stričevima. To je neodrživo!'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Najnoviji slučaj zastupnice koja je iz HNS-a prešla u Bandićevu stranku govori u prilog tvrdnjama da se u zagrebačkom ZET-u zapošlja na osnovi političke podobnosti

11.11.2019.
7:13
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Čini se da se u ZET-u nastavljaju zapošljavanja po političkoj podobnosti, čemu u prilog govori slučaj zastupnica iz Zagorja koja je prešla iz HNS-a u stranku Milana Bandića te sada radi u toj gradskoj tvrtki, a zaposlena su djeca i rodbina i drugih političkih preletača, piše 24sata.

Zapošljavanja po babi i stričevima

"Teško je više i pratiti sva ta zapošljavanja. Upravi bih poručio da se okane zapošljavanja po babi i stričevima jer je to neodrživo. Nama nedostaje radnika poput vozača ili na održavanju i treba zaposliti samo radnike koji nedostaju", rekao je Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga ZET-a. S obzirom da se, prema njegovim riječima, to konstantno događa zadnjih godina, kaže da nije iznenađen ni novim zapošljavanjima koja bi mogla biti po političkoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji slučaj tiče se Mirjane Palčec koja je do prošle godine bila zastupnica HNS-a u Krapinsko-zagorskoj županiji, da bi potom s drugim članovima prešla u Bandićevu Stranku rada i solidarnosti. Potom je zaposlena kao referent za prodaju karata u ZET-u, nakon što je otkriveno da je i brat saborske zastupnice Marije Puh, prije njenog prelaska iz HNS-a Bandiću, već dobio posao u ZET-u, a Palčec se spominjala kao buduća zaposlenica gradske tvrtke. Palčec za svoj posao dobiva plaću između 5000 i 6000 kuna.

24sata je pokušao kontaktirati i razgovarati s Palčec, ali se ona prvo ispričala da je bolesna, a potom se više nije javljala na pozive. ZET je objavio da je Palčec izabrana na javnom pozivu među kandidatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premješten iz Holdinga u ZET?

Još jedan novi referent prodaje karata je i Antonio Šćukanec. On je isto tako član Bandićeve stranke i potpredsjednik mjesnog odbora Blato te je već bio zaposlen kao vozač u upravi Holdinga. Navodno je dobio otkaz jer nisu bili zadovoljni njegovim ponašanjem, doznaje 24sata.

Kći Radenka Tomića, koji je iz zagrebačkog SDP-a prešao Bandiću, dobila je također posao u ZET-u. Kći saborskog zastupnika Mladena Madjera, koji je iz HSS-a prešao Bandiću, zaposlena je u zagrebačkoj gradskoj upravi, a druga navodno u Holdingu. Sindikalist Jović kaže da je prije godinu dana na visoku plaću u ZET-u zaposlena i sestra gradske pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo