suđenje u odsutnosti /

Pravosuđe naše svagdašnje: iz zatvora poslan na liječenje, ali se nije vratio, da je pobjegao shvatili su nakon - tri godine!

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Zadarski sud prihvatio je taj zahtjev tužiteljstva krajem veljače nakon što je prije toga u ovom postupku održano čak osam ročišta

7.3.2018.
10:53
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Bivšem logistučaru MORH-a Zdravku Turčiću ipak će se suditi u odsutnosti, gotovo dva desetljeća od inkriminacija koje ga terete za zloupotrebu položaja kojim je oštetio tvrtku za 18 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija. 

Zadarski sud prihvatio je taj zahtjev tužiteljstva krajem veljače nakon što je prije toga u ovom postupku održano čak osam ročišta pri čemu je Turčiću poziv dostavljan na dvije adrese u Zagrebu, iako pred zakonom bježi još od 2013. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada se, naime, trebao javiti u zatvor u Zadru na daljnje izvršavanje kazne zatvora iz Zatvorske bolnice u Zagrebu gdje je bio na liječenju.

U bolnicu je upućen po pravomoćnom rješenju Županijskog suda u Zadru, no da se ipak nije vratio u Zatvor doznalo se tek na raspravi zakazanoj 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dostava poziva nije bila uredna pa se ispostavilo da se optuženi nije vratio na izdržavanje kazne iz bolnice gdje je bio na operaciji", rekao je na početku suđenja sudac Hrvoje Visković nakon što je Uprava za zatvorski sastav izvijestila ŽOD kako se Turčić trenutno ne nalazi u nekoj od kaznionica pošto se 17. veljače 2015. godine nije vratio s odobrenog prekida zatvorske kazne zbog čega je za njim izdana tjeralica. 

Ovaj diplomirani pravnik i ekonomist isto je napravio i 2012. godine kada se u zadarski zatvor nije vratio iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. I tada je za njim bila raspisana tjeralica, no taj je put uhićen 13. veljače 2013. godine. Prije toga je u zadarski zatvor prebačen iz Zatvora u Gospiću kako bi zbog procesuiranih prijevara nastavio služiti zatvorsku kaznu od tri godine i šest mjeseci, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo