mogu li se oporaviti? / Pravaši doživjeli debakl: 'Sada je jasno - priča o fašizaciji Hrvatske običan je spin'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Hrvatska postaje jedina europska zemlja koja u parlamentu uopće nema stranke krajnje desnice. To govori da je društvo tolerantno i otvoreno.'

12.9.2016.
18:54
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

"Unatoč svim spinovima o famoznoj fašizaciji Hrvatske, Hrvatska postaje jedina europska zemlja koja u parlamentu uopće nema stranke krajnje desnice. To govori da je društvo tolerantno i otvoreno", komentirao je za Vijesti.hr RTL-ov analitičar Božo Skoko činjenicu da na prijevremenim parlamentarnim izborima ni jedna pravaška stranka nije osigurala ni jedan mandat u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, zbog lošeg rezultata na izborima, danas je predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš podnio ostavku. Da podsjetimo, bivši potpredsjednik Sabora tako je u X. izbornoj jedinici osvojio tek 201 preferencijalni glas, dok je Domovinska koalicija, kojoj je njegov HSP AS  bio na čelu, osvojila tek 0,35 posto.

Tepeš je poručio da je ostavku podnio zbog iznimno lošeg rezultata koje je postigla stranka, kao i on osobno, na izvanrednim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Iskreno se nadam da su loši rezultati koje smo postigli samo privremeno raspoloženje birača i kako će se pravaška scena okrupniti i na sljedećim izborima postići odlične rezultate. Pravaštvo kao najstarija i jedina izvorna hrvatska politička ideologija zaslužuje da bude snažno zastupljena u hrvatskom političkom životu, rekao je danas Tepeš.

- Sada je na predsjednicima stranaka da moderniziraju i sebe i stranke i da drugačijom, modernijom retorikom i načinom rada probaju vratiti povjerenje birača i tako sebe i svoje stranke u parlament, kaže Božo Skoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prokletstvo pravaša je da su uvijek bili nečija produžena ruka i to je dovelo do totalnog usitnjavanja pravaške scene u Hrvatskoj, a ovaj put nećemo imati nijednog zastupnika pravaša u Saboru, ističe drugi RTL-ov analitičar Krešimir Macan.

- Oni se također moraju konsolidirati i potražiti zajednički put pod novim vodstvom jer određeni prostor će im se otvoriti pozicioniranjem HDZ-a u centar. Dvojica zastupnika HSP-AS su se u proteklom sazivu Sabora "proslavili" pa su i odgovarajuće prošli na izborima, na kraju će Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo