KOMENTIRAO I CIJENE PLINA /

Plenković o Milanoviću: 'Tu sramotu treba maknuti s Pantovčaka'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je posjetio Viroviticu gdje je sudjelovao na sjednici u povodu Dana županije

30.8.2024.
11:55
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je posjetio Viroviticu gdje je sudjelovao na sjednici u povodu Dana županije.

Premijer Plenković daje izjavu za medije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je poreznu reformu, te promjenu cijena energenata, odnosno cijenu plina i struje uslijed najave o ukidanju subvencija.

Rekao je da se priprema paket mjera i da cijene plina neće rasti do 20 posto kao što pokazuju procjene. "Vlada je tu, naša politika je jasna, tako velikih povećanja kako su hipotetskih izračunata jučer neće biti", poručio je Plenković. Komentirao je i porez na nekretnine.  "Imamo situaciju da imamo oko 600.000 praznih stanova, kuća u RH. Cijena nekretnina i najma je visoka i Vlada želi svojim mjerama stvoriti preduvjete da mladi ljudi i mlade obitelji lakše dolaze do priuštivog stanovanja. Pažljivo ćemo osluhnuti situaciju", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inflacija u kolovozu pala je na 1,8 posto. “Mislim da zvuči jako dobro. Pogledajmo realne pokazatelje gospodarstva.” Komentirao je i turističke pokazatelje, navodeći da su podaci dobri. "Ovo je najniža stopa inflacije u zadnje tri godine", dodao je Plenković, navodeći da je gospodarska situacija dobra.

Image
KRENULA 'BITKA' /

Zagrebačka plinara mami kupce, a stručnjak otkrio kolika će biti cijena plina

Image
KRENULA 'BITKA' /

Zagrebačka plinara mami kupce, a stručnjak otkrio kolika će biti cijena plina

Pohvalio se i niskom stopom nezaposlenosti. "Svi koji žele raditi mogu, posla ima u svim sektorima to je jedna dobra gospodarska situacija", rekao je Plenković.

"Učinili smo maksimalne napore za dizanje, plaće i mirovina i dostizanje onih država koje su ušle u EU", rekao je Plenković.

"Dugo ga nije bilo! Kršitelj ustava, kako dolazi jesen, nakon što se vozao vojnim resursima, sada nastoji po metodi pila naopako prebaciti odgovornost", komentirao je Plenković i rekao da se ne boji helikoptera kao što je predsjednik rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da neki rade debile od hrvatske javnosti i da nema potrebe da se vozi vojnim helikopterima.

"Neki komentatori koji misle da je korištenje vojnih resursa za vožnju po redovitim ili privatnim aktivnostima bilo koga od nas je normalno, rade debile od cijele hrvatske javnosti. Koristiti vojne helikoptere nema nikakve potrebe, nema nikog u službi sigurnosti ni mojoj ni njegovoj tko će nam to savjetovati, to je laž. Em lažu, em se rugaju, em bahato koriste resurse i sredstva poreznih obveznika", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo brana nekulturi i divljaštvu čovjeku koji je prije pet godina prevario narod kad su napravili kampanju normalno. Tu sramotu treba maknuti s Pantovčaka da institucije normalno funkcioniraju. Proglasio nas je nacističkom strankom? Ciao, out", rekao je Plenković.

"Nekome tko vas naziva nacističkom strankom nije se realno odazivati na sastanke", rekao je na Milanovićeve tvrdnje da ih je zvao na dogovor oko vojnog roka.

"Primorac je za razliku od njega ozbiljan čovjek s kojim možete sjesti za stol. Neće nas gurati prema Moskvi kao Milanović nego prema Zapadu kamo pripadamo", rekao je premijer te dodao da će pobjediti.

Rekao je da je Milanović potopio SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srećom postoje druge stranke, postoji HDZ. Dragan Primorac to naglašava. Naglašava spremnost na suradnju".

Rekao je da se ne želi miješati u unutarstranačke izbore u DP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je dovoljno da su oni rekli da to neće utjecati na koaliciju", kaže Plenković.

Osvrnuo se na borbene avione koje je Srbija kupila od Francuske. Plenković kaže da je to dokaz da je Hrvatska dobro napravila kada je kupila svoje borbene avione. 

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo