Prodavali staro željezo /

Političari na meti prevaranata: Ukraden identitet Štromaru, Batiniću, Hajdaš Dončiću...

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija

Žrtve krađe identiteta su, osim političara, još neke javne osobe iz Krapinsko-zagorske županije te ih je ukupno dvadesetak

29.5.2019.
9:51
PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Zagorski političari, među kojima su SDP-ov potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, SDP-ov zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek, žrtve su krađe identiteta.

Jedna se tvrtka, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, poslužila njihovim OIB-om i adresama koje su objavljene na kandidacijskim listama te fiktivno prikazala da im je isplatila novac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da se o izvlačenju novca preko fiktivnih računa trenutačno vodi kriminalistička obrada u PU krapinsko-zagorskoj, nismo uspjeli doznati puno detalja, pa tako ni ime tvrtke koja se poslužila osobnim podacima zagorskih zastupnika.

Kako doznaje Jutarnji list, Hajdaš Dončić, Vešligaj i Tušek su fiktivno isplaćeni za staro željezo. Prevaranti koje policija istražuje krivotvorili su račune prema kojima su im saborski zastupnici prodali sekundarni otpad. Za stare perilice rublja, karoserije starih automobila i drugo željezo zastupnici su, prema krivotvorenim računima, dobili oko 2000 kuna po isporuci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdaš Dončić je potvrdio je da mu je ukraden OIB te da je netko krivotvorio račune prema kojima ispada da je prodavao sekundarni otpad. 

Vešligaj je također potvrdio da je bio u policiji, a Tušek je rekao da ga još nisu zvali.

Žrtve krađe identiteta su, osim političara, još neke javne osobe iz Krapinsko-zagorske županije te ih je ukupno dvadesetak.

HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar potvrdio je za 24 sata da je i on dao iskaz policiji, ali ne može govoriti ništa više jer je istraga tajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, i Milorad Batinić, predsjednik kluba HNS-a u, je potvrdio da je i on dao iskaz te da sa zanimanjem čeka kako će se sve rasplesti.

Iako neki spominju da je među žrtvama prijevare i saborski zastupnik Mario Habek, on je za Vijesti.hr rekao kako ga dosad nije kontaktirao nitko iz policije niti Državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potrazi za prevarantima s riječkog područja cijeli dan je bila reporterka RTL-a Ida Balen. Sve što je saznala pogledajte u videu. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo