novi požari / Požar u Rogoznici i kod Perkovića: dva kanadera upućena su na teren, ali loši vremenski uvjeti otežavaju im posao

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Buknuo je požar u Splitsko-dalmatinskoj županiji na lokaciji Ruskamen-Lokva Rogoznica i kod Perkovića u Šibensko-kninskoj

28.10.2017.
14:40
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Požar kod Rogoznice buknuo je oko 13,00 sati, ali radi otežanih uvjeta i jakog vjetra kanaderi su preusmjereni na požarište kod Perkovića u Šibensko-kninskoj županiji.

"Dva Canadaira CL-415 Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika upućena su danas, u subotu, 28. listopada 2017., oko 13,00 sati u akciju gašenja požara na lokaciji Ruskamen-Lokva Rogoznica u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali su zbog otežanih vremenskih uvjeta i jakih turbulencija preusmjereni na drugo požarište, na područje Perkovića u Šibensko-kninskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka godine zračne snage 93. zrakoplovne baze sudjelovale su u gašenju 377 požara (126 u Šibensko-kninskoj, 121 Splitsko-dalmatinskoj, 94 u Zadarskoj, 18 u Dubrovačko-neretvanskoj, 14 u Ličko-senjskoj i po dva u Primorsko-goranskoj i Istarskoj", priopćio je MORH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo