20 posto sredstava manje /

Povlačenje sredstava iz EU fondova: Evo koji su ministri bili najspretniji, tko je 'štreber', a koji su zakazali

Image
Foto: RTL

Najlošije u poslu s EU fondovima pokazalo se Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

13.11.2018.
10:45
RTL
VOYO logo

Hrvatska će ove godine povući znatno manje novca iz europskih fondova nego što je planirano proračunom. Podbačaj će iznositi oko 20 posto - prema rebalansu povučeno iz EU fondova od planiranih 12,7 milijardi kuna bit će 2,7 milijardi kuna manje dok u Vladi tvrde da će minis iznositi 2,25 milijardi kuna. 

Najlošije u tom poslu pokazalo se Ministarstvo zaštite okoliša i energetike koje je trebalo povući prema planu 1,5 milijarde kuna, no na kraju će realizirati samo 575 milijuna kuna, što je ispod 40 posto. Još su tri ministarstva zabilježila veći pad u odnosu na planirano: poljoprivrede u iznosu od 525 milijuna kuna, gospodarstva za 431 milijun kuna te branitelja za 74,7 milijuna kuna, piše Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane ima ministarstava koja su prebacila kvotu: ministar Marko Pavić pokazao se pravim 'štreberom' - uz planiranih 902 milijuna kuna povukao je dodatna 102 milijuna kuna, a najveće iznenađenje moglo bi biti Ministarstvo pravosuđa s povećanjem od čak tri i pol puta. Umjesto 24,6 milijuna kuna uspjelo je uzeti 85,7 milijuna kuna. Dobar posao napravio je i ministar Predrag Štromar koji je povukao 37 posto ili 75 milijuna kuna više od plana, navodi Jutarnji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo