DETALJNE ISTRAGE /

Povjerenstvo ima 'pune ruke posla' s Kuščevićem i Marićem: 'Ako je bilo nedoumica one su ispravljene'

Oporba napada vladajuće, a oni pak tvrde da ništa nije sporno u cijeloj priči

8.7.2019.
18:40
VOYO logo

Ne samo LovroKuščević, već i Goran Marić pod povećalom su Povjerenstva za odlučivanje o sukobu ineteresa. To tijelo pretresa imovinske kartice ministara koji su se našli u problemima zbog svojih nekretnina.

I dok Banski dvori poručuju neka institucije rade svoj posao, Povjerenstvo je i dalje blokirano u predmetu protiv premijera koji je zatražio izuzeće Nataše Novaković. Za Povjerenstvo pune ruke posla. Ispituje se novootkrivena imovina ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuščeviću je imovina tijekom načelničkog mandata impozantno narasla. Pa su najbogatiji ministar i supruga mu na prenamijenjenom zemljištu stekli kuću u kojoj žive, dok veću preko puta iznajmljuju. Posjeduju i građevinska zemljišta, šume i vinograd, a sve to procijenili su na 6,3 milijuna kuna.

I dok u oporbi misle da tu za institucije itekako ima posla, oglasio se i SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je istina da su Kuščevići kupili obično šipražje od svog sumještanina, da bi to šipražje pravno/političkom alkemijom uskoro postalo pozlaćeno i stostruko vrednije, radi se o nečemu puno gorem. Takvu prijetvornost i vjerolomnost treba kazniti."

Kuščevića pak brani ministar gospodarstva Darko Horvat:

"Afere koje su potaknute 2007., 2008. i 2009. godine, sve one kaznene prijave koje su odbijene, potenciranjeinsinuacija nisu ono što predviđam i što predviđamo mi u politici."

Istodobno, ministar državne imovine Goran Marić javnosti mora objašnjavati kako je od Franjevačke provincije njegova tvrtka kupila stan u u Zagreba dok je bio zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je taj stan kupljen kako bi se prikupila sredstva Provinciji da bi se uredio prostor u jednom posebnom dijelu za studente lošeg imovinskog stanja. Nikome nije plaćeno ništa niti je imao koristi, a kamoli ja", brani se Marić.

A Marićevi se imaju čime pohvaliti. Kuća u Živogošću vrijedi daleko više od procijenjenih 850 tisuća kuna. Problematizirana je i kuća u zagrebačkim Remetama koja je bila na suprugu, ali nije u imovinskoj kartici, uz objašnjenje da glasi na sina. U kartici su - 2 stana, 2 garaže, kuća na moru i građevinsko zemljište. A sve to procjenjuju na tek 2,7 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muku s nekretninama i preciznom prijavom mučili su i drugi Plenkovićevi ministri.

"Mislim da Povjerenstvo treba raditi svoj dio posla, ja mogu reći za svoj slučaj i tako je bilo. Ako je bilo nedoumica one su ispravljene", riječi su ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

No nedoumice oko izuzeća NatašeNovaković koje je u predmetu protiv njega tražio premijer, nisu riješene pa predmet Plenković i dalje skuplja prašinu.

Kako god, u središnjici HDZ-a traje sastanak, ali tema je situacija u Ličko-senjskoj županiji, a ne Lovro Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo